Послугами для отримання електронного ключа цифрового підпису скористались 5,5 тисяч волинян

03 Листопада 2019, 17:33
фото ілюстративне 3756
фото ілюстративне

Для отримання електронних довірчих послуг з формування сертифікатів на ключі електронного цифрового підпису звернулися 5,5 тисяч посадових осіб підприємств, фізичних осіб – підприємців та громадян.

Близько третини отримувачів електронних довірчих послуг – юридичні особи, більше половини – підприємці-фізичні особи. Про це інформує сектор комунікації ГУ ДПС у Волинській області.

Оскільки електронний формат подання звітів та листування з контролюючими органами здобуває все більше прихильників, в Акредитованому центру сертифікації ключів  Інформаційно-довідкового департаменту ДПС подбали про можливість повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом. 

Детальна інформація щодо повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом опублікована на офіційному інформаційному ресурсі департаменту (далі – АЦСК ІДД ДПС).

Повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом можна здійснити онлайн на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК ІДД ДПС або за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1».

Для початку використання сервісу повторного (дистанційного) формування сертифікатів за електронним запитом за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1» платнику необхідно встановити актуальну версію безплатного програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1», яка доступна для завантаження за посиланням: Головна/«Повторне (дистанційне) формування сертифікатів за електронним запитом»/«За допомогою Користувача ЦСК» або Головна/«Отримання електронних довірчих послуг»/«Програмне забезпечення»/«Засіб кваліфікованого електронного підпису чи печатки – «ІІТ Користувач ЦСК-1»»/«Інсталяційний пакет «ІІТ Користувач ЦСК-1.3.1 (версія:1.3.1.46)».

Додатково усім клієнтам АЦСК ІДД ДПС рекомендують https://www.youtube.com/watch?v=abVjwGuWZSUпереглянути відеоінструкцію про повторне формування сертифіката за електронним запитом.

Також детальний опис роботи сервісу та перелік можливих помилок опублікований у відповідних розділах Настанови користувача.

Варто зазначити, що скористатися сервісом повторного (дистанційного) формування сертифікатів зможуть лише ті користувачі, які мають:

  •      чинні сертифікати (наприклад, до закінчення строку чинності сертифікатів залишилось декілька днів);
  •      незмінні реєстраційні дані (ПІБ, адреса реєстрації місця проживання, код ЄДРПОУ організації тощо);
  •      особистий ключ доступний лише користувачу та не є скомпрометованим.

Якщо Ви вперше отримуєте електронні довірчі послуги, або ж не сформували сертифікат самостійно до завершення терміну дії попереднього, варто  звернутись до будь-якого відокремленого пункту реєстрації користувачів Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДП для отримання електронних довірчих послуг (далі – ЕДП). При цьому ідентифікація фізичної особи, яка звернулася для отриманням ЕДП, відбувається за умови її особистої присутності. Звертаємо увагу, що строк чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, отриманих від АЦСК ІДД ДПС – два роки з моменту їх формування.

Перелік документів, необхідних для отримання електронних довірчих послуг, наведений у розділі «Отримання електронних довірчих послуг» офіційного інформаційного ресурсу АЦСК ІДД ДПС, у підрозділі «Підготовка документів та реєстрація».

А детальну інформацію щодо режиму роботи, розміщення віддалених пунктів реєстрації користувачів АЦСК ІДД ДПС можна отримати на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК ІДД ДПС в розділі «Пункти обслуговування».

Читати також: Куди інвестувати у 2020: нерухомість, депозит, ОВДП через «Фрідом Фінанс Україна»

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024