Спортсмен з Луцька виборов срібло на Чемпіонаті Європи

01 Листопада 2019, 13:29
Михайло Савчук 1912
Михайло Савчук

Відомий луцький спортсмен Михайло Савчук днями повернувся із сонячної Італії, де брав участь у міжнародних змаганнях з бразильського джиу-джитсу.

Волинянину вдалося вибороти дві срібні медалі: одну – на Чемпіонаті Риму, іншу – на Чемпіонаті Європи. Про це повідомляють на сайті компанії WEST AUTO HUB.

Змагання тривали три дні – з 18 до 20 жовтня у Римі. Їх вважають одними з найбільш престижних, адже для участі приїжджають спортсмени не лише з Європи, а й з усього світу.

«Цей чемпіонат, хоч і не з олімпійського виду спорту, але дасть фору олімпійським чемпіонатам світового рівня. В цих змаганнях прийняло участь декілька тисяч борців», – розповідає Михайло Савчук.


Читайте також: Луцька автокомпанія долучилася до чемпіонату з бразильського джиу-джитсу

Окрім лучанина на чемпіонаті виступали ще близько 20 спортсменів з України. Проте з Волинської області Михайло був єдиний представник.

«Виступив добре, провів 5 сутичок. Складність була в тому, що все відбувалося дуже динамічно. Мої виступи пройшли приблизно за півгодини. Але все ж мені вдалося вибороти срібло у двох видах змагань: у кімоно (Чемпіонат Риму) та без кімоно (Чемпіонат Європи) у категорії: сині пояси до -85 кг. 

Я двічі брав срібло, до золота трохи не вистачило, але хотілося б вибороти і його, а в майбутньому спробувати себе в Чемпіонатах світу. Також у нас є грандіозні плани почати вивозити туди молодіжну і дитячу збірні. Вони показують хороші результати на Чемпіонатах України, що дає нам перспективи рухатися далі», – продовжує розповідати спортсмен.

Окрім емоцій, які принесла перемога, Михайло Савчук поділився й іншими. Чоловік розповів, що дуже задоволений рівнем організації спортивних змагань в Італії.

«Мені дуже подобається те, що в Італії такі події дуже підтримує держава та бізнес. Це чудова зала в зручному гарному місці біля моря, дуже хороші умови реєстрації, комфортне проживання та смачне харчування. Все дуже зручно. Приємно, що було багато людей, які просто прийшли подивитися. Класним також є те, що на такі змагання з'їжджаються зірки світового масштабу, люди, з чиїми іменами пов'язують сучасне джиу-джитсу і була можливість поспостерігати за їхніми виступами».


 

За словами Михайла участь у цих чемпіонатах – це не лише особиста перемога. Це ще й можливість налагодити хороші зв’язки.

«Ми як спортивний клуб і організація виходимо з рівня України на рівень Європи. Для нас це ріст та можливість брати участь в міжнародних змаганнях. Це регулярна спроба виступати на рівні Європи. Для мене особисто як для діючого спортсмена виступати на світових чемпіонатах – це важливий крок і критерій оцінки своїх сил та можливостей.

Завжди такі події – це можливість контакту з іншими клубами з різних країн. Налагодити контакти - це про можливість напряму говорити і запрошувати їх в Україну з ціллю популяризації здорового образу життя та формування спортивної молоді».


 

Наприкінці розмови Михайло Савчук відзначив те, що допомогло йому гідно та результативно виступити.

«Хочеться, звісно, сказати дуже важливу річ – як тренер я тепер усвідомлюю те, що для того, аби виховувати чемпіона, мало бути здібним та талановитими. Важливо мати матеріальну та фінансову базу для того, що б отримати можливість вивозити перспективних молодих бійців на змагання потужного рівня. Всеукраїнські, міжнародні спортивні змагання та збори, як правило, потребують значних грошових витрат.

Проте на бразильське джиу-джитсу ми не маємо фінансування зі сторони держави. І важливим є те, що в цій ситуації в нас є підтримка. Добре, що такі підприємства, як WEST AUTO HUB піклуються не тільки про власний дохід, а трансформуються в соціально важливі структури, які допомагають неприбутковим спортивним організаціям, як ми, формувати здорову націю та виховувати сильних молодих патріотів. І це дає можливість, без підтримки з боку держави, реалізуватися спортсменам і сильним особистостям. Це дуже мотивує і дає сили рухатися далі».

Читайте також: 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024