Зі Світязя вивезли 30 камазів піску, – депутати обласної ради

06 Листопада 2019, 10:45
848

Депутати обласної ради Юрій Ройко та Віктор Радчук стурбовані інформацією прес-служби Шацького національного природного парку, яка з'явилась у ЗМІ наприкінці жовтня, про те, що на території пансіонату «Шацькі озера» в районі центрального пляжу невідомі особи екскаватором добували пісок з озера Світязь.

Про це йдеться у спільному запиті обранців громади, який схвалили на 25 сесії обласної ради, – повідомляє Волинська обласна рада.

«Такі свавільні дії призвели до зміни структури та конфігурації берегової лінії озера. Нагадуємо, що це зона регульованої рекреації природного парку, в якій здійснювати подібні роботи категорично заборонено. Такі дії є порушенням цілої низки статей Кодексів України. Зокрема, Кримінального, Водного, про Надра, про Адміністративні порушення.

До нас звернулись небайдужі представники громадськості, депутати Шацького району. Згідно отриманої інформації добування піску з Світязя було організоване керівництвом пансіонату «Шацькі озера» та ПрАТ «Волиньтурист». Було вивезено 30 камазів піску на потреби будівництва, яке ведеться на території пансіонату «Шацькі озера».

Сьогодні, коли надболючою і резонансною є проблема обміління Шацьких озер, без перебільшення екологічного лиха загальноукраїнського масштабу, верхом зухвалості і нахабства є незаконне добування піску зі Світязя.

Тому звертаємось до органів прокуратури, національної поліції у Волинській області здійснити відповідні дії щодо факту несанкціонованого добування піску із озера Світязь, виявити порушників і притягнути їх до відповідальності. Колеги, це справа нашої честі і обов’язку» – наголошують у своєму запиті депутати.

Рішення облради спрямоване тимчасово виконувачу обов’язків прокурора Волинської області Цюприку І. В. та начальнику Головного управління Національної поліції у Волинській області Шпизі П.П. для розгляду і вирішення по суті.

Читайте також:  В пансіонаті «Шацькі озера» екскаватор вигортав пісок зі Світязя

Депутати райради, поліція та нацпарк з'ясовували, хто вигортав пісок з пляжу біля «Шацьких озер»

 

Справу про незаконне вигортання піску з озера Світязь взяв під особистий контроль начальник обласної поліції

Поліцейські викрили тракториста, котрий вигортав пісок зі Світязя

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024