У Маневицькому ОСББ самостійно модернізують будинок

07 Листопада 2019, 09:45
У Маневицькому ОСББ самостійно модернізують будинок 1044
У Маневицькому ОСББ самостійно модернізують будинок

Маневицькі учасники «Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Незалежності 23» самостійно перекрили дах та планують утеплити й оновити фасад.

Депутат Маневицької районної ради Андрій Линдюк каже, що це дуже хороший результат і приклад для всіх інших жителів багатоквартирних будинків району.

«Ось це і є реальний прояв патріотизму. За останні роки побачив, що своїм землякам є багато за що дякувати. Особливо вдячний і хотів би поставити в приклад жителів одного багатоквартирного будинку смт Маневичі, які об’єднались в ОСББ «Незалежності 23». Вони молодці. Зробили те, що всі очікують від когось, від влади, від сусідів, від прибульців з космосу, від будь-кого, аби самим у своєму домі нічого не робити: вони створили об’єднання і вже мають хороший результат - перекрито дах. Впевнений, що це перший суттєвий крок, а буде ще утеплення і оновлення фасаду, благоустрій двору і т.д. Хоч вже і не голова РДА, а лише депутат районної ради та все буду слідкувати за цим ОСББ і в міру своїх можливостей буду їх підтримувати», – прокоментував екс-керівник РДА.

Також зараз проводять ремонтні роботи покрівлі ОСББ «Єдність, 37» по вулиці Комарова, 37 в Маневичах. У всіх ОСББ планують зробити реконструкцію фасадів, утеплити їх, замінити балкони та вікна у квартирах коштом фонду енергоефективності.

«Тепер ми брали теплий кредит в АТ «Ощадбанк», так званий теплий кредит, який відшкодовує від 40-70 відсотіків кредиту. Все залежить від кількості субсидіантів у будинку. У нас було 2 субсидіанта, то нам відшкодують 43,75% від суми кредиту. Також має допомогти районний та селищний бюджет, а також внески самих людей», – розповіла начальниця відділу інвестицій та міжнародного співробітництва Маневицької РДА Надія Савчук.

Учасники «ОСББ Незалежності 23» також рекомендують всім підрядника, який виконав дуже швидко і якісно будівельні роботи – Центр соціально трудової реабілітації інвалідів «Енергія-I» (директор Олександр Мацан).

Якщо жителі інших будинків хочуть провести ремонт весною, то їм вже необхідно створюватися і готувати різні документи.

Вже 14 листопада о 16:00 в залі засідань Маневицької РДА запланували провести тренінг по створенню ОСББ. Запрошують всі охочих жителів району.

Також ще із 3 вересня 2019 року оголосили приймання заявок до фонду енергоефективності. 50% відшкодовує фонд, а решта 50% жителі. У кого немає коштів, надають кредит на 10 років під 0 %. Хто увійде до перших 300 ОСББ по Україні, тим відшкодують 70%.

Передрук без дозволу редакції Район.Маневичі заборонений.

Читайте також: Маневичан вчили готувати успішні проєкти та отримувати за них гранти

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024