На Волині за нерухомість сплатили понад 93 мільйони гривень податку

09 Листопада 2019, 17:14
1797

Протягом десяти місяців до місцевих бюджетів області надійшло 93,5 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Сума податку на нерухомість, що отримали в розпорядження волинські громади, на 47,3% перевищує аналогічні показники минулого року, – інформує сектор комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області.

«Аналіз надходжень від податку на нерухомість свідчить про належну увагу більшості органів місцевого самоврядування до питання залучення цього майнового податку. Однак, окремим керівникам територіальних громад варто більш детально опрацювати інформацію щодо наявних об’єктів нерухомості з тим, щоб відобразити відповідну інформацію у паспорті громади та не втрачати надходження», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Посадовець підкреслив, що зі свого боку, отримавши інформацію від керівників громад, фахівці територіальних органів ДПС у Волинській області завжди забезпечують якісний аналіз та опрацювання даних на предмет бази оподаткування та джерел надходжень. Сергій Кондратюк додав, що за консультативною допомогою щодо особливостей оподаткування нерухомості до посадових осіб територіальних органів ДПС у Волинській області можуть звертатися як представники місцевого самоврядування, так і громадяни.

У Центрах обслуговування платників, що працюють при державних податкових інспекціях області, кожен громадянин, а також представники бізнесу можуть отримати фахову консультацію щодо особливостей оподаткування, а також провести звірку з базами даних органів ДПС.

Читайте також: На Волині до бюджетів усіх рівнів сплатили майже 6,8 мільярда гривень податків

Волинські підприємці сплатили до держбюджету майже три мільярда гривень податків

Довідково: нині найвищий ріст надходжень податку на нерухомість фіксують на території Локачинського району – на 91% більше проти аналогічного періоду торік, на території Турійського району – плюс 82% у м. Луцьку – плюс 77,5% до минулорічних надходжень.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024