У Ковелі за водовідведення на дорозі сплатили понад мільйон гривень, а вода досі «стоїть»

09 Листопада 2019, 14:50
У Ковелі після проведення водовідведення на дорозі «стоїть» вода 1022
У Ковелі після проведення водовідведення на дорозі «стоїть» вода

У Ковелі на вулиці Купріна провели водовідведення, вартістю близько півтора мільйона гривень.

Фотознімки з вулиці Купріна опублікував у Facebook ковельчанин Віктор Ліщук, зазначивши, що так вулиця виглядає після ремонту і водовідведення, на які витрачено близько півтора мільйона гривень.

У коментарі до цього допису заступник ковельського міського голови з комунальних питань Андрій Товстига зауважив, що жодного ремонту вулиці Купріна не було, а роботи з капітального ремонту водовідведення вартують 1,3 мільйона гривень і виконані в повній мірі, про що свідчить підпис технагляду.

«Мережа на ґрунтовій дорозі не «спускає» калюжі, а відповідно до проєктного завдання відводить ґрунтові води по горизонту прокладання, адже виконана дренажними трубами. Щоб пересвідчитись, потрібно просто підняти люк та посвідчити факт протікання води», – пояснює він.

«Аргументована відповідь. Дякую за реакцію на звернення громадян», – похвалив чиновника депутат Ковельської міської ради Ігор Пініс.

Автор допису Віктор Ліщук спитався у Андрія Товстиги, як змінилась ситуація після прокладання цих труб. Які зміни стались? В яку сторону міська влада покращила життя тих пенсіонерів, які ходили до неї і просили відвести калюжі з дороги?

«То приїжджай після кожного дощу і піднімай ці люки. Я сам був у вас на прийомі, ви запевняли, що калюж не буде. Так це ще і дощу не було. Враження одне. Ви взяли гроші з бюджету розділили з виконавцем, а на людей заложили довгий і товстий. На ці гроші можна було б бруківку викласти під правильним уклоном, або за 2000 грн. просто прорити траншейку. Ворюги!!!» – з обуренням відповів Віктор Ліщук.

Андрій Товстига вказує, що мережа не спускає калюжі, а відводить ґрунтові води, бо проблема не в калюжах, а тому, що подвір’я отих самих пенсіонерів топить, які проживають нижче від дороги. І попросив співрозмовника у своїх висловлюваннях бути трішки стриманіше.

За словами заступника мера, міська влада тривалий час займається перепискою з державними органами контролю щодо незаконних підключень до зливової каналізації на вулицях міста, в тому числи й на Купріна.

Колишній заступник голови профкому «Ковельводоканалу», пенсіонер Володимир Решетнік вважає, що не варто перекладати відповідальність на державні органи контролю. Мовляв, не було б проблем зі скидом фекалій в мережі дощової каналізації, якби міська влада не на словах, а на ділі боролася із самовільними підключеннями фекальної каналізації до мереж зливової каналізації міста.

«Найбільший жах в ситуації з водовідведенням з вулиці Купріна, на мою думку, криється в тому, що заступник міського голови по комунальному господарству Андрій Товстига з олімпійським спокоєм інформує людей про те що «…РЕМОНТ ДОРОГИ НЕ РОБИЛИ І НЕ МАЛИ РОБИТИ…», а 1,32 млн. гривень по суті просто «закопали» в землю», – нарікає він.

Читайте також: 



Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024