Бізнесмен дня: ресторатор Роман Хорзов

17 Листопада 2019, 10:12
Роман Хорзов 3479
Роман Хорзов

17 листопада виповнюється 36 років ресторатору Роману Хорзову.

Бізнес.Район вітає іменинника та бажає приємних відкриттів!

Ми зібрали для вас найцікавіші цитати Романа Хорзова, які характеризують його як бізнесмена і особистість.

Що головне у ресторанному бізнесі. Щирість у ставленні до гостей, відчуття якої робить їх постійними відвідувачами. Будь-який заклад успішний, коли є концепція, а відтак і цільова аудиторія. Меню, маркетинг – це вже другорядні, але важливі фішки, які вирізняють хороші заклади від посередніх.

Про персонал. Знайти хорошого офіціанта чи бармена це проблема, і дуже велика, як і плинність кадрів. Як показує практика, за перші півроку 50-60% персоналу змінюється. І це дуже багато. 

Про командну роботу. Треба бути лідером не таким, який з кабінету кричить. В мене офісу взагалі нема. Я вважаю, що людина, яка працює у сфері послуг, а в неї є кабінет – це трагедія просто.

Про конкуренцію. Ми працюємо для людей, ми продаємо емоції, тому треба бути завжди серед них, а не десь «в засаді». Я не боюся здорової конкуренції, тільки за, коли є з ким конкурувати. Це дає зайвий стимул рости та розвиватися, а не стояти на місці.

В чому ознака зросту. Коли люди вимагають якості, а не ціни. У нас все впирається у рівень доходів. Я думаю, що всі проблеми від бідності. Люди злі, але вони не спеціально це роблять. Це вже звичка соціально сформована. 

Секрет успіху. Є такі критерії, які не купиш, це щирість та ентузіазм. Саме на цьому базується мій підхід до бізнесу. Так, можна чогось не вміти, але якщо дуже старатися і бути не дурним, то успіху досягти можна у будь-якій справі. 

Про натхнення. Поїздки за кордон або й у інші міста України допомагають здобути нові знання та цікаві ідеї. Думаю, що ваше завдання – використовувати кожну можливість, яка вам дається. 

Про бізнес в Україні. Ми тут в Україні настільки викладаємося, робимо у ресторанному бізнесі таке сальто через себе, що я їжджу країнами світу – та ніхто так не робить. Чому не всі люди можуть розпочати власну справу? Бо це важко. Треба зібрати в собі все чоловіче всередині і ризикнути. А сьогодні планка ризику дуже висока. 

Життєвий девіз. Тільки надзусилля в залік ідуть. Просто зусилля докладе будь-яка людина. 

Найбільша мрія. Жити і насолоджуватись життям. Для сім’ї, для дітей, дуже не вистачає часу. І батьками нарадуватися. Хочеться звичайним життям пожити.

За матеріалами видань Перший, Таблоїд Волині, Громадське Волинь.

Читати також: 

У Луцька задатки міста-багатія, — цитатник Романа Хорзова

Луцький ресторатор Роман Хорзов розповів, яким має бути якісний персонал

Показали відео зустрічі лучан із відомим ресторатором

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024