У Луцьку покажуть документальний фільм «Какофонія Донбасу»

12 Листопада 2019, 11:31
2504

Фільм режисера Ігоря Мінаєва «Какофонія Донбасу» відкриває XVI Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA У Луцьку.

Показ стрічки відбудеться 22 листопада у Палаці культури. Початок заходу о 18 годині, повідомляють у Волинському прес-клубі. Опісля оговорюватимуть порушені у фільмі теми, до дискусії доєднається продюсер Юрій Леута.

Що керує людьми і їх поведінкою? Як народжуються та вмирають ілюзії? Використовуючи архівні матеріали документального та ігрового кіно, автори фільму досліджують створення міфу про Донбас. Вони показують нам життя очима радянської пропаганди і життя реальне, приховане від зайвих поглядів.

У фільмі використані кадри страйку шахтарів, а також записи інтерв'ю з колишніми жителями Донбасу, які стали очевидцями і постраждали від російської агресії. Їм обіцяли, що життя буде симфонією праці, радості й добробуту, але виявилося оманою й маніпуляцією. Симфонія Донбасу перетворилася на какофонію.

Вхід на подію вільний.

Детальніше з програмою кінопоказів на Волині можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Мандрівного фестивалю Docudays UA – http://travelling.docudays.ua/schedule/volyn-oblast/all-cities/all-days/, а також у соцмережах Мандрівного фестивалю Docudays UA на Волині – https://www.facebook.com/DocudaysUAVolyn/, https://www.instagram.com/docudaysuavolyn/.

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024