Чому не ремонтуватимуть дорогу Любешів – Камінь-Каширський

12 Листопада 2019, 14:10
Фото ілюстративне 1405
Фото ілюстративне

Служба автомобільних доріг у Волинській області відповіла на запит депутата облради щодо ремонту ділянки автодороги Т 0308 (Камінь-Каширський – Любешів).

До   депутата обласної ради Анатолія Філюка  звернулися мешканці сіл Грудки, Видерта, Велика Глуша, Погулянка, Бірки, В’язівне Камінь-Каширського та Любешівського районів  щодо ремонту  дороги, яка перебуває на балансі в службі автомобільних доріг Т 0308 – ідеться на сайті Волинської обласної ради.

«Хочу звернути Вашу увагу, що ця дорога є важливою транспортною гілкою для жителів сіл Камінь-Каширського та Любешівського районів. Транспортні послуги тут щоденно надають перевізники п’яти приміських та двох міжміських маршрутів. Дорога є важливою транспортною артерією для мешканців населених пунктів, які їдуть в лікувальні заклади, на навчання, для вирішення інших соціально-важливих питань.

Враховуючи вищевикладене, керуючись Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», прошу Вас  вирішити питання фінансування ремонтних робіт та їх проведення в 2019-2020 роках частини ділянки дороги Т 0308 Камінь-Каширський – Грудки – Видерта – Велика Г луша – Погулянка – Бірки – Вязівне – Любешів», – пише Анатолій Філюк у запиті до  т.в.о.голови Волинської обласної державної адміністрації  та начальника Служби автомобільних доріг у Волинській області.

В обласну раду вже надійшла відповідь від Служби автомобільних доріг  у Волинській області.

«Перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту доріг державного значення на 2019 рік за рахунок коштів державного бюджету затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 06.02.2019 р. №130-р. Вказана автодорога не увійшла до переліку, і капітальних видатків на її ремонт у поточному році не передбачено. Тому техніко-експлуатаційні характеристики цієї дороги, як і переважної більшості всіх інших доріг державного значення області, підтримуються лише за рахунок коштів, що спрямовуються на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання.

Цьогоріч немає можливості провести будь-які ремонтні роботи на зазначеному відрізку автошляху Т-03-08, оскільки незначний залишок асигнувань вищевказаних видатків, що є на сьогоднішній день, буде спрямовано на експлуатаційне утримання доріг в осінньо-зимовий період (ліквідацію зимової слизькості, розчищення снігу тощо).

Проектом плану на 2020 рік передбачено проведення поточного дрібного ремонту автодороги Т-03-08 окремими ділянками згідно з актами дефектів, складеними інженерами технагляду служби та в межах виділеного фінансування.

Разом з тим, враховуючи недостатній обсяг фінансування дорожньої галузі з держбюджету, повідомляємо, що згідно з чинним законодавством України капітальний та поточний ремонт вулиць і доріг населених пунктів та інших доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення, може здійснюватися за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів як співфінансування на договірних засадах. У разі зацікавленості відповідних органів місцевого самоврядування у вказаному співфінансуванні Служба автомобільних доріг у Волинській області вишукуватиме можливість для підтримання такої ініціативи», – відповідає начальник  САД у Волинській області Анатолій Посполітак.

Читайте також: У якій черговості на Любешівщині ремонтуватимуть дороги

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024