Майстриня із Старовижівського району створює унікальні ляльки-мотанки

14 Листопада 2019, 13:14
Фото ілюстративне 1208
Фото ілюстративне

Народна майстриня зі села Смідин Людмила Козачук створює ляльки-обереги.

Жінка продовжує розвивати та урізноманітнює своє мистецтво, інформують у пресслужбі зайнятості.

«Навіть найвправнішому майстру не під силу створити дві ідентичні ляльки. Кожен виріб особливий, наділений певними рисами характеру, має свій настрій і неповторну енергетику. Та найголовніше те, щоб процес виготовлення приносив задоволення», – наголошує майстриня.

В її творчому доробку з'явилися об'ємні картини-аплікації з ляльками-мотанками та ляльками-травницями. Лікарські рослини, які використовує у своїх роботах, збирає власноруч. Каже, що мотанки, наповнені цілющими травами, мають чудодійну силу, вони заспокоюють, додають сил і впевненості.

Співпрацюючи зі Старовижівською районною філією Волинського обласного центру зайнятості, Людмила Козачук проводить майстер-класи у рамках проєкту «Територія майстерності».

1

 

Своїми знаннями та вміннями рукодільниця ділиться не тільки з безробітними, а й учнівською молоддю. Вона демонструє слухачам, що дитяче захоплення в майбутньому може стати основним джерелом заробітку.

«Відродження традицій і народних промислів – один із вагомих джерел збагачення нашої культури, а заходи з їх популяризації – важливий виховний фактор. Мотанка залишається національним символом, показує багатий духовний світ та фантазію. Виготовлена власними руками лялька стане родинним оберегом, котрий ввібрав у себе вікові знання та вірування», – резюмує Людмила Козачук.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024