Натуральна та якісна хлібопродукція – успішна бізнес-стратегія шачанки Олени Лікіних

19 Листопада 2019, 10:10
Олена Лікіних 1356
Олена Лікіних

Аби жителі краю щоденно мали свіжу, виготовлену з природньої сировини духмяну  випічку, дбає приватна хлібопекарня підприємиці з Шацька Олени Лікіних.

Професіоналізм, винахідливість та міцність її характеру надають сил і наснаги не зупинятися на досягнутому, вижити в умовах жорсткої конкуренції. Боротьба за споживача натуральної продукції та підвищення її якості стали  правильною стратегією розвитку соціально відповідального бізнесу, – йдеться на сторінці Шацької районної філії Волинського ОЦЗ у Facebook.

Сучасне підприємство на ринку праці реалізовує свою продукцію вже 19 рік поспіль, постачаючи її в навчальні, лікувальні заклади та магазини Шацького, Любомльського, Старовижівського, Ковельського районів.

А все розпочиналося так: підприємець Микола Кузьмич «загорівся» створенням першої в районі приватної хлібопекарні, аргументуючи свою ідею тим, що хліб  завжди потрібний людям, та взявся реалізовувати задумане. Чоловік вклав чималі кошти, взяв на роботу пекарів та інших спеціалістів… Так розпочався процес випікання двох видів хліба.

Згодом запросили на роботу молоду бухгалтерку Олену Лікіних, яка й стала керівником закладу. Ініціативна та заповзята жінка, окрім основних обов’язків, бралася за будь-яку іншу роботу, зокрема, самостійно освоїла професію технолога. Цьому навчалася одразу на виробництві, запозичуючи досвід українських та іноземних спеціалістів із Берестечка, Києва, Черкас, Рівного, Львова, Польщі та Білорусі. Усе це робили для того, щоб йти в ногу з часом, задовольняючи нові вимоги ринку.

Завдяки наполегливій праці пані Олени з кожним роком підприємство розширювало свою мережу збуту, запрошували на роботу кваліфікованих працівників, зокрема, технологів із Бреста, які розробляли нові рецепти випічки.

Тож, будучи сучасними та задовільняючи потреби ринку, вдалося зробити хлібопекарню досить успішною, незважаючи на велику кількість конкурентів із інших районів Волинської області. Аби збільшити попит на продукцію, Олена Лікіних і надалі як технолог підприємства розробляє рецептури і технології процесу випікання нових хлібобулочних виробів на будь-який смак і гаманець. Нині асортимент продукції налічує 40 видів.

«Непорушний принцип моєї діяльності – випікання хліба лише з натуральної сировини та природних заквасок, що надає особливої смакової оригінальності випічці, на відміну від виробів інших пекарень, які працюють прискореним методом. Також обов’язкова закупівля сировини у вітчизняного виробника, зокрема, місцевого», – запевняє підприємиця.

Вірний помічник у роботі двадцятьох пекарів – сучасне спеціалізоване обладнання з Німеччини. Всі працівники отримують гідну та стабільну заробітну плату, мають гарантовану відпустку. Окрім того, Шацьку районну філію Волинського обласного центру зайнятості вже тривалий час об’єднує тісна співпраця з підприємством у частині якісного підбору працівників, проведення стажування на виробництві безробітних, проведення оглядів виробництва для школярів.

1

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024