На Волині суд покарав прикордонницю за хабарництво

19 Листопада 2019, 10:55
1118 Джерело: фото ілюстративне

На Волині за одержання хабаря та використання підроблених документів покарали прикордонницю.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

Любомльський районний суд розглянув кримінальне провадження про одержання інспекторкою прикордонної служби  відділу прикордонної служби «Піща» неправомірної вигоди та використання нею завідомо підроблених документів (кримінальні правопорушення, передбачені ч.1 ст. 368 та ч. 4 ст. 358 КК України).

Третього червня цього року за неправомірну вигоду в сумі 100 доларів США прикордонниця безперешкодно пропустила  через державний кордон України з Республіки Білорусь в пункті пропуску «Пулемець» Волинської митниці ДФС громадянку Російської Федерації, яка при собі не мала  достатнього фінансового забезпечення та не могла підтвердити мету в’їзду в Україну.

Окрім того, із травня по 19 серпня 2019 року вона постійно використовувала на підставі придбаних нею підроблених технічних паспортів та номерних знаків належні їй два легкових автомобіля, які не були зареєстровані в законному порядку та на які уповноваженими органами не видавались свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу офіційного зразка.

Інспекторка прикордонної служби щиро розкаялася у скоєному та активно сприяла розкриттю злочинів, відтак Любомльський районний суд призначив їй покарання у виді штрафу в розмірі 1100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (18 700 гривень), з позбавленням права один рік обіймати посади, пов’язані із державною та військовою службою.

З роботи прикордонницю звільнили.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024