На Волині стартував перший етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності

19 Листопада 2019, 16:14
1737

У Волинській області на базі ПрАТ «Едельвіка» відкрили всеукраїнський конкурс професійної компетентності «Worldskills Ukraine».

Дійство відбулося 18 листопада за участю заступниці голови обласної державної адміністрації Світлани Мишковець, повідомдяють на сайті облдержадміністрації.

«На конкурсі професійної компетентності студенти демонструватимуть ті вміння, які здобули під час навчання в центрах професійно-технічної освіти. Ми сьогодні в профтехосвіті пропагуємо дуальну форму навчання – 30% теоретичного, 70% виробничого навчання. У нас є потужна матеріальна база. Ми залучаємо роботодавців, бо працюємо на результат – освіта – виробниче навчання – практика – працевлаштування», – зазначила Світлана Євтихіївна.

Організатори конкурсу – управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Волинській області, спонсори – Луцька міська рада, СП ТОВ «Модерн-Експо», ПРАТ «Едельвіка».

Перший відбірковий етап триватиме з 18 по 28 листопада . Змагатимуться студенти в шести компетенціях: зварювальні роботи, технологія моди, кондитерське мистецтво, кулінарне мистецтво, електромонтажні роботи, слюсарні роботи. Загалом у змаганні візьмуть участь 34 конкурсанти віком від 18 до 22 років.

Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «Worldskills Ukraine» – важливий засіб розвитку державно-громадського партнерства в системі освіти, що сприяє зростанню престижності та популяризації робітничих професій, професійної орієнтації молоді, інтеграції професійної освіти до світового освітнього простору, демонстрації досягнень робітників, а також здобувачів професійної освіти в оволодінні професіями.

Читайте також: У Луцьку говорили з підприємцями зі «Старого ринку» про переїзд на нову точку

Коментарі
20 Листопада 2019, 09:36
Мати учня<br/>Шановні, підкажіть до кого звернутися. Проблема така, на батьківських зборах з першокурсників вимагають купівлю нових комп'ютерів для нормального навчання дітей на спеціальності &amp;quot;оператор з обробки інформації та програмного забезпечення&amp;quot;. Керівник групи виходить зі зборів і вимагає це вирішувати,,ніби без неї. Діти і батьки налякані та шоковані,адже при вступі нам такого сюрпризу не повідомили.Ідіть діти вчитись,тільки вчитись немає на чому???<br/><br/>19 листопада, 15:27 Відповісти<br/>результати реформ<br/>результати реформ<br/>Загальновідомо ( запозичено естоно-німецький досвід) відвідують заняття 1-2 учні з групи чисельністю 30 чол ). ... на педагогічній раді наголос на гр. 41 ставив директор В,В,Романюк : &amp;quot; ... мені відомо , що вже пів року група на &amp;quot; уроки &amp;quot; не ходить ...&amp;quot; . Хотіли ? Маєте ! Платили ? ... На далі . Тільки в славному Луцькому ВПУ Випускаємо: ! ! ! Плавців , - рекордні результати &amp;quot; ПО сухому &amp;quot; / без води / зафіксовані Сферою ТВ , : !!! ВПУ на запит ринку проводить підготивку !!! : високо... ( не монтажників - висотників ) . Назвемо так , не важливо як ... високо кваліфікованих : Плавців ... , ( в програмі підготовки стрибки з вишки ). ___________ до мами учня ... У Вас не є проблема ; Ви вже в черзі . В часи перемін - не є сюрпризами , заспокойтесь , не лякайтесь ... Ваш вибір -знали куди йдете. Все буде хороше ....
20 Листопада 2019, 22:38
ОДА 03 грудень, 2017, 11:26<br/>Гунчик вибирає кадри між поганим і вкрай поганим. головачук, прус і решта - всяке лайно... Непотріб збирає. Сміття...<br/><br/>.. і сам він сміття , і його заст . , <br/>...волинське Полісся на перехресті режимів, імперій, народів, армій, культур і субкультур... від уланів Пілсудські до наркодилерів на джипах ... , а страдають нинішні мами і їхні діти ₴? за , що така кара ОСВІТІ ! ! !!!!!!!!!!!!!
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024