У Камені-Каширському оштрафували чоловіка, який стріляв у рибу

23 Листопада 2019, 11:29
Рушниця ІЖ. Фото ілюстративне 1397
Рушниця ІЖ. Фото ілюстративне

Суддя Камінь-Каширського районного суду Олеся Антонюк розглянула справу про адміністративне правопорушення, що отримали від Камінь-Каширського відділу поліції щодо чоловіка, який стріляв у рибу поблизу села Полиці.

Про це стало відомо з постанови суду.

17 серпня близько 20:00 чоловік, перебуваючи біля ставу «Дужий став» в мисливських угіддях Камінь-Каширської районної організації «Українське товариство мисливців і рибалок», що поза межами населено пункту поблизу села Полиці, стріляв із зареєстрованої мисливської рушниці «ІЖ-27М» з порушенням Закону України «Про мисливське господарство та полювання», чим вчинив адміністративне правопорушення..

Під час розгляду справи обвинувачений вину у вчиненні адміністративного правопорушення не визнав і пояснив, що правил полювання не порушував, по рибі, як це зазначається у поясненнях свідків, не стріляв. Мовляв, постріл був в сторону водного плеса вище очерету, а риба, яку він вийняв з води, була пошкоджена не внаслідок цього.

Незважаючи на це, його винуватість у вчинені адміністративного правопорушення, визначеного у ст. 174 КпАП України, підтверджують покази допитаних у судовому засіданні свідків.

Згідно з контрольною карткою обліку добутої дичини і порушень правил полювання, виданої на ім'я підсудного, останньому був наданий дозвіл на полювання 17 червня, при цьому місце полювання визначене наступне – Полицівські ставки. Отже, чоловіку був наданий дозвіл на 17 серпня на Полицівських ставках саме на полювання, а не рибальство.

Суд постановив визнати чоловіка виннним у вчиненні адміністративного правопорушення, визначеного у ст. 174 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та оформити на нього адміністративне стягнення – штраф у 1,7 тисяч гривень з конфіскцаією рушниці «ІЖ-27М».

Також він сплатить в дохід держави судовий збір – 384 гривні.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024