У Нововолинську виявили 36 «трудових нелегалів»

20 Листопада 2019, 13:55
919 Джерело: Фотоілюстрація

Цьогоріч у Нововолинську робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення провела 142 обстеження з питань дотримання державних гарантій у сфері праці в частині легальної зайнятості на території міста.

За результатами перевірки виявили 36 працівників, що працювали без належного оформлення трудових відносин, повідомляє пресслужба міськради.

Наразі легалізовано працють 35 осіб: укладено 24 трудових договори між роботодавцем і найманою особою та зареєстровано 11 фізичних осіб-підприємців.

Окрім цього, робоча група з початку року провела інформаційну роботу з суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у торговельній мережі (оптова та роздрібна торгівля, магазини, торгівельні центри), а також закладах харчування (кафе, ресторани, їдальні), та тими, що надають різноманітні послуги (ательє, ремонт техніки, СТО, салони краси, перукарні, стоматологічні клініки).

«З метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед суб’єктів господарювання щодо порядку використання найманої праці відповідно до вимог чинного трудового законодавства та серед населення щодо соціальних ризиків для громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно у виконавчому комітеті впродовж тривалого часу діє міська робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Вкотре закликаємо роботодавців працювати у правовому полі та  дотримуватись трудового законодавства!» – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Нововолинську мешканці міста отримали соціальне житло з боргами за «комуналку»

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024