Рожищани зібрали понад 60 тисяч гривень на хороші дороги

24 Листопада 2019, 17:20
1151

Практично всі центральні дороги у різних населених пунктах району будували багато років тому. Вони вже кілька разів вичерпали строк своєї експлуатації й не були розраховані на таке навантаження, як нині.

Про це пишуть на сайті Рожищенської міської ради.

«На жаль, зробити всі й одразу – завдання нереальне. Тому перш за все у місті дороги підтримуються у проїзному стані. Основні центральні, що потребують найбільших капіталовкладень, ремонтувались і будуть ремонтуватися за рахунок місцевого бюджету. Варто зазначити, що за останній рік нормальні дороги з'явилися там, де їх не було десятиліттями, зокрема, на вулиці Калнишевського та Героїв УПА», – йдеться у повідомленні.

Зауважують, що залишається чимало вулиць, які треба привести до ладу. Рожищенська міська рада завжди підтримує небайдужих рожищан, які прагнуть змін.

На умовах співфінансування та за ініціативи мешканців вулиці Філатова, цього року зробили білощебеневий поточний ремонт дороги на вулиці. Нещодавно закінчили ремонтувати й вулицю Тичини.

«На останній сесії Рожищенської міської ради міський голова В’ячеслав Поліщук озвучив, що є трохи грошей на облаштування білощебеневого покриття й ті вулиці, які хочуть, можуть гуртуватися і збирати фінанси. Тоді й будуть першими на черзі з ремонту. Я написав депутатське звернення і почав проводити роботу зі збору грошей. Більшість мешканців вулиці пенсіонери та соціально-незахищені. Хто як здавав, від 500 до 5 тисяч гривень. Загалом нам вдалося зібрати 42 тисячі гривень», – каже депутат міської ради Вадим Зінгель. .

Загальна кошторисна вартість робіт, за словами Вадима Зінгеля, – 192 тисячі гривень. Міська рада на умовах співфінансування виділила 150 тисяч гривень. Роботи виконувала фірма приватного підприємця Олександра Сенюка. Загалом вдалося зробити 780 метрів дороги, шириною – 4 метри.

«Наразі збираємо гроші на ремонт трьох провулків між вулицями Тичини та Шведа, там ситуація також катастрофічна. Без гумових чобіт на вулицю не вийдеш. Хотіли спочатку побачити, як вийде основна дорога. Все супер! Вирішили, якщо є така можливість, то треба зробити й провулки», – зауважує Вадим Зінгель.

Не витрачали часу дарма й мешканці вулиці Івана Франка. Там за ініціативи депутатки Рожищенської міської ради Тетяни Вінської люди згуртувалися та зібрали майже 20 тисяч гривень на ремонт дороги.

«Ми дуже задоволені дорогою. Раніше без гумових чобіт на вулицю не вийдеш, болото навкруги було. Та що там казати, «швидка» заїхати не могла. Тому й вирішили згуртуватися та зрештою зробити собі добре. Щоправда, не всі здавали гроші, але ніхто нікого не примушував. А зараз, думаю, задоволені результатом роботи усі мешканці вулиці. Мене вже і з сусідніх вулиць розпитують, що там і як, хочуть собі робити», – зауважує Тетяна Вінська.

На вулиці Івана Франка роботи виконували працівники КП «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради».
















Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024