Волинських виробників навчать, як довести відповідність продукції технічним вимогам ЄС

22 Листопада 2019, 15:38
Фото ілюстративне 1200
Фото ілюстративне

Внаслідок імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС законодавчі вимоги ринку ЄС до багатьох видів промислової продукції вже стали, а до інших – невдовзі стануть вимогами і українського ринку.

Тепер і при експорті продукції до ЄС, і при продажі її в Україні виробник несе відповідальність, а отже має довести відповідність своєї продукції вимогам до безпечності, іншими словами – технічним вимогам, повідмляють на сайті Волинської торгово-промислової палати.

Щоб допомогти виробникам у цьому, 26 листопада ТПП України запускає у 12 регіонах України серію дводеннийденних тренінгів «Як довести, що Ваша продукція відповідає технічним вимогам ЄС».

Пройшовши тренінг, виробники вмітимуть визначати застосовувані вимоги до безпечності своєї продукції та  придатні для мінімізації ризиків стандарти; оцінювати ризики для споживачів;  складати технічний файл, декларацію про відповідність та маркувати свою продукцію.

Тренінги проводитимуть сертифіковані консультанти і тренери з доведення технічної відповідності з торгово-промислових палат у рамках проекту «Будуємо зв’язки для успіху в експорті», який реалізовується за підтримки проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) «Підтримка рамкових умов для торгівлі». Вони відбуватимуться протягом листопада 2019 року – березня 2020 року в регіональних ТПП. Перший – 26–27 листопада у Харківській ТПП.

Дізнавайтеся більше та купуйте квитки на тренінги тут.

Читайте також:  На Іваничівщині за кошти ДФРР реконструювали школу та дитсадочок

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024