Полуницю з Рівненщини експортуватимуть у Європу

27 Листопада 2019, 09:55
1124

Вже навесні 2020 року польський інвестор посадить перші саджанці полуниці на території Рівненської області, зокрема, в Сарненському районі.

Зазначимо, 12 листопада  голова Рівненської ОДА Віталій Коваль та директор польського підприємства TERRA-PLANT Пьотр Качмарчик підписали Меморандум про співпрацю, - інформує РадіоТрек.

Нині ця компанія є однією з найуспішніших у Польщі і експортує продукцію в Італію та Іспанію.

Докладніше розповів заступник голови ОДА Рівненщини Сергій Гемберг:

Компанія зацікавилась розвитком свого бізнесу в Україні. Перші переговори у нас були ще у вересні. Наші землі є придатними для вирощення продукції, яку вони експортують. Окрім полуниці, підприємство вирощує ще малину та цибулю. Для початку вони готові взяти в оренду понад 50 гектарів землі. Для початку. Поки триває підготовка юридичної документації. А вже навесні проведуть підготовчі роботи на ділянці й у квітні планують посадити перші саджанці.

Він зауважив, що неофіційно цей проєкт називається «Лелеки повертаються додому»:

Зараз на польському підприємстві працює близько 70 мешканців Рівненщини. Тож люди зможуть повернутися і працювати на Батьківщині. Компанія зацікавлена, щоб до роботи приступили працівники, які мають досвід.

Попередньо для вирощення полуниці розглядають землі у Сарненському, Березнівському та Костопільському районах. Розмір можливих інвестицій поки не розголошують.

Читайте також: На Волині працюють над визначенням стратегічних та операційних цілей

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024