За якої умови підприємцям Волині дозволили розповсюджувати алкоголь та цигарки під час промоакцій

07 Грудня 2019, 10:33
Фото ілюстративне 962
Фото ілюстративне

Під час рекламної акції (презентації) безплатно розповсюджувати алкогольні напої (тютюнові вироби) можна лише за наявності ліцензії.

При розповсюдженні алкогольних напоїв та тютюнових виробів шляхом безплатного їх надання споживачеві право власності на них переходить до споживача. Тому такі операції розглядають як операції з продажу і можуть здійснюватись лише за наявності ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. Про це інформують у секторі комунікацій ГУ ДПС у Волинській області.

Відповідно до ст. 1 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва i обігу спирту етилового, коньячного i плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 481) роздрібна торгівля визначена як діяльність із продажу товарів безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, серед яких на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування.

Роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами, або пальним може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, серед яких їх виробниками, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю (ст. 15 Закону № 481).

Згідно із п.п. 14.1.202 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами і доповненнями продаж (реалізація) товарів – будь-які операції, що здійснюються згідно з договорами купівлі-продажу, міни, поставки та іншими господарськими, цивільно-правовими договорами, які мають на меті передачу прав власності на такі товари за плату або компенсацію незалежно від строків її надання, а також операції з безплатного надання товарів.

До суб’єктів господарювання застосовують фінансові санкції – штрафи у разі, якщо такі операції будуть здійснюватись без наявності ліцензії на право роздрібної торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, спиртом етиловим ректифікованим виноградним, спиртом етиловим ректифікованим плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій – 200 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 17 тисяч гривень (ст. 17 Закону № 481).

Читати також: Луцьк отримав найбільше грошей на Волині від легального алкоголю та сигарет

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024