Нігерійці шукають на Рівненщині бізнес-партнерів, щоб розвивати сільське господарство

29 Листопада 2019, 16:00
1890

Бізнемени з Нігерії шукають на Рівненщині партнерів  у сфері сільського господарства, харчової та переробної промисловості.

Днями у Рівненській ОДА відбулася зустріч делегатів із місцевими політиками та представниками бізнесу. Про це повідомляють у відомстві.

Очільник області Віталій Коваль та директорка обласного департаменту агропромислового розвитку Надія Переходько презентували гостям потенціал Рівненської області.

У свою чергу голова іноземної делегації, Міністр сільського господарства штату Лагос Гболахан Ловал розповів, що Нігерія входить в топ-10 країн світу із споживання харчових продуктів. Це перспективний ринок для експорту продуктів сектору харчової та переробної промисловості.

Лагос – це штат на півдні Нігерії. Однойменне місто Лагос є бізнес-столицею країни, яка налічує 22 мільйони людей. Саме тому і має великий попит у секторі харчової промисловості.

Сторони обговорили можливість поставки харчових товарів, обладнання, технологій переробки продукції, навчання спеціалістів, агроконсалтингу, відкриття українсько-нігерійських виробництв. Лагос, зокрема має потребу в м’ясі, кормі для риб, складських приміщеннях з системами охолодження тощо.

Також Віталій Коваль та Гболахан Ловал обговорили можливість офіційного підписання договору про міжрегіональне партнерство між Лагосом і Рівненською областю.

Читайте також: На Рівненщині ліцею купили автобус

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024