У Ковелі відкрили навчальне СТО для слюсарів

02 Грудня 2019, 09:55
У Ковелі відкрили навчальне СТО для слюсарів 1498
У Ковелі відкрили навчальне СТО для слюсарів

У Ковельському центрі професійно-технічної освіти відкрили навчально-практичний центр «Технічного обслуговування та ремонту колісних транспортних засобів».

Про це інформують у Ковельській міській раді. 

У центрі набуватимуть практичних навичок учні, які освоюють професію слюсара. Тут збудовали нову станцію технічного обслуговування. Вона оснащена сучасним обладнанням фірми «BOSCH», яке придбали в рамках європейського проєкту «Покращення підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону».

«Для мене це довгоочікувана подія, бо так трапилося, що я був координатором цього проєкту. А зараз мені дуже приємно відкривати цей центр. Бо це, власне, ті сподівання, які в мене були. Я очікував, що він буде саме таким багатофункціональним і технологічно облаштованим. А обладнання достатньо, щоб виконувати всі види робіт, здобувати практичні навички», – зауважив заступник міністра освіти і науки Петро Коржевський під час урочистого відкриття.

Про розвиток цього проєкту розповів директор Ковельського центру професійно-технічної освіти Сергій Антонюк.

«Два роки тому ми отримали обладнання у рамках міжнародного  проєкту на суму 1 мільйон 650 тисяч гривень. Це найсучасніша апаратура, яка має  програмне забезпечення з діагностики автомобілів. Втім, у нас не було  приміщення для його встановлення. Було прийняте спільне рішення з Волинською ОДА та обласною радою щодо побудови нових площ. Цей проєкт ми реалізували. Він дозволить підняти імідж робітничих професій, рівень підготовки кваліфікованих робітників та зменшити відтік кадрів», – підсумував Сергій Миколайович.

Читайте також:  Любешівське підприємство представляє в Україні дві європейські торгові марки





Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024