Фрідом Фінанс Україна: п'ять головних помилок інвесторів-новачків

02 Грудня 2019, 13:27
Фото ілюстративне 1337
Фото ілюстративне

Інвестори-початківці часто помиляються під час свого першого фінансового вкладення.

Компанія Фрідом Фінанс Україна розповідає про топ-5 хибних кроків новачків.

1. Розраховувати на легкий прибуток

Одна з найпоширеніших думок серед початківців – що на цінних паперах можна отримати дуже великий і швидкий дохід. Це правило не діє на фондовій біржі.

Варто розуміти: під час інвестування важливу роль відіграє не лише прибуток, а й ризики втрати капіталу. Тому необхідно звертати увагу на обидва фактори. 

2. Вибирати ненадійного брокера

Ще однією грубою помилкою є довіра компаніям, які не можуть похизуватися фінансовою надійністю. Фрідом Фінанс Україна має ліцензію на депозитарну, брокерську та дилерську діяльність і є частиною холдингу Freedom Holding Corp. 15 жовтня 2019 року FHRC вийшов на американську біржу NASDAQ.

Під час стартового інвестування важливо не наражатися на небезпеку отримання збитків. Якщо є сумніви у тому, куди вкладати гроші, краще звернутись до посередника, що надає фінансові консультації. Не пошкодувавши коштів на спеціалістів, ви можете зберегти левову частку своїх заощаджень.

3. Бути некомпетентним у фінансовій діяльності

Інвестори-початківці нерідко не мають необхідних знань щодо діяльності біржі, а тому поводяться самовпевнено, що неодноразово призводить до збитків. Краще ретельно вивчити усю специфіку ринку.

Наприклад, можна відвідати лекції та пройти онлайн-курси для набуття необхідних навичок й уникнення хибних кроків.

4. Довіряти лише одному фінансовому інструменту

Інвестор-початківець автоматично ставить себе під ризик, вкладаючи всі гроші в один актив. Насправді, варто тримати лише 25% заощаджень в акціях, іншу частину – в облігаціях та схожих за надійністю фінансових інструментах.

Фінансові експерти радять використовувати формулу Ворена Бафіта: у період економічного зростання країни купувати облігації, під час спаду — акції.

5. Здаватися після невдачі

Нерідко трапляється, що людина не хоче здійснювати фінансові вкладення після отримання перших збитків. Але провал варто сприймати як досвід, щоб не повторити старих помилок.

Якщо ви не інвестуватимете в акції, облігації та інші активи, то не отримаєте прибутку взагалі. Гроші не гумові, у них є особливість закінчуватись. Кращий варіант – побудувати ретельну фінансову стратегію на найближчі п'ять – 20 років. Це допоможе зменшити ризики та примножити капітал. 

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024