У Ковелі вчили організовувати харчування у закладах освіти

04 Грудня 2019, 10:21
Фото ілюстративне 963
Фото ілюстративне

У Ковельському Палаці учнівської молоді імені Івана Франка відбувся навчальний семінар щодо впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) для керівників та організаторів харчування закладів дошкільної, загальної середньої освіти міста Ковель та Ковельського району.

Захід відбувся за участю спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

В Україні триває обов’язковий перехід всіх операторів ринку харчових продуктів (у тому числі й закладів освіти) на систему НАССР. Йдеться про міжнародно визнаний метод виявлення та керування ризиками шляхом аналізу та контролю небезпечних факторів біологічного, хімічного та фізичного походження, починаючи від сировини до обігу та споживання готової продукції.

НАССР – це організація процесів таким чином, щоб правильно працювало обладнання, а приміщення відповідали вимогам. З цього приводу предстаникам освітніх закладів надали консультації та рекомендації.

Зосередили увагу на створенні належних умов для дотримання загальної гігієни, обговорили сучасні вимоги до безпечності харчових продуктів, умови їх транспортування і зберігання, організації та контролю технологічних процесів приготування страв.

Безпечність харчових продуктів – це гарантія того, що вони не зашкодять споживачеві, якщо вони виготовлені і спожиті відповідно до призначення. Особливо це важливо, коли мова йде про дітей.

Читайте також: У Ковелі приватизують два об'єкти держмайна



Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024