На Ковельщині людей вигнали із орендованих ділянок

05 Грудня 2019, 11:16
965

Селяни протягом 15 років орендували земельні ділянки, а тепер сільська влада «попросила» їх звідти.

Про скандал у селі Тойкут розповів депутат Ковельської районної ради Володимир Андросюк на пленарному сесійному засіданні ще 25 листопада, після того, як до нього звернулися самі селяни.

За його словами, на території Тойкутської сільради орендували земельні ділянки протягом 15 років вчителі та медичні працівники, які вчасно сплачували орендну плату, посіяли озимину. І раптом їх поставили перед фактом, що ці землі уже перебувають в приватній власності.

«Я не боюся сказати: там приватизували Семенюки, голова сільської ради – пан Грицюк. Людей вигнали із земельних ділянок… У них без будь-якого повідомлення були вилучені земельні ділянки, якими вони користувалися більше 15 років», – заявив Володимир Андросюк.

З приводу цього він запропонував спільним розпорядженням голови районної ради, першого заступника голови РДА із залученням працівників прокуратури та поліції створити комісію. Районні депутати підтримали такий запит.

У селі Тойкут відбулися сходи селян, на які приїхали голова Ковельської районної ради Андрій Броїло, депутат Володимир Андросюк та начальник управління Держгеокадастру у Ковельському районі та місті Ковелі Андрій Олексюк.

«Приватизація не пройшла! В ході трьохразової зустрічі селян було прийнято рішення, за згодою трьох чоловік, які хотіли таємно привласнити дані ділянки, прийняти звернення сесії Тойкутської сільської ради до головного управління Держгеокадастру у Волинській області. Таке звернення було підтримано депутатським корпусом сільської ради», – повідомив виданню Район.Ковель депутат Володимир Андросюк.

У зверненні говориться про те, що близько тридцяти громадян, які мали у користуванні дані земельні наділи, просять допомогти їх приватизувати для ведення особистого селянського господарства.

Читайте також: На Волині учасникам бойових дій виділили майже тисячу гектарів землі


Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024