Кількість користувачів Електронного кабінету серед волинського бізнесу зростає

08 Грудня 2019, 13:18
Фото ілюстративне 961
Фото ілюстративне

Кількість податкових звітних документів, що подають до органів ДПС через Електронний кабінет платника, представниками волинського бізнесу зростає.

Загальна динаміка збільшення кількості поданих електронних документів, зафіксована з початку року,  – плюс 9 відсотків серед юридичних осіб та плюс 14 – серед підприємців-фізичних осіб.  Про це інформують у секторі комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області.

Зокрема, на Волині за посередництвом приватної частини Електронного кабінету Державної податкової служби подають 84 відсотки електронних декларацій юридичними особами і 66 відсотків усіх звітних документів засобами електронного зв’язку подають підприємці-фізичні особи.

«Враховуючи рівень розвитку сучасних інформаційних технологій та поступовий перехід до цифрового формату обслуговування в контролюючих органах, ДПС України пропонує бізнесу можливість спілкуватися з податковою  дистанційно. Саме таку форму звітування найбільш прийнятною і зручною вважає переважна більшість наших платників податків»,  зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Нагадаємо, що безплатним сервісом Державної податкової служби «Електронний кабінет» можна скористатись цілодобово як з персональних комп’ютерів, так і з смартпристроїв.

Електронний кабінет – це загальнодоступна відкрита частина, вхід до якої відбувається без ідентифікації користувача, та приватної частини (особистого кабінету). Вхід до особистого кабінету відбувається з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого надавача електронних довірчих послуг або за допомогою ідентифікації через id.gov.ua (MobileID, BankID).

За допомогою цього сервісу можна сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, серед яких податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків. Також платник може у режимі реального часу отримати доступ до особистої інформації, а саме отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності тощо.

Вхід до Електронного кабінету відбувається за адресою cabinet.tax.gov.ua або через вебпортал ДПС (tax.gov.ua).

Читати також: До місцевих бюджетів Волині сплатили понад чотири мільярди гривень податків

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024