До державного бюджету на Волині сплатили 3,4 мільярда гривень податків

09 Грудня 2019, 13:28
Фото ілюстративне 1012
Фото ілюстративне

З початку року господарюючі суб’єкти Волині сплатили до загального фонду державного бюджету майже 3,4 мільярди гривень податкових платежів, які адмініструють органи ДПС.

Таким чином, внесок волинського бізнесу до державної скарбниці на 553,6 мільйона гривень перевищує аналогічні показники минулого року. Тож в області фіксують ріст надходжень до держбюджету на 19,6 відсотка. Про це повідмоляють у ГУ ДПС у Волинській області.

«Завдяки вдосконаленню процесу адміністрування ПДВ та своєчасному реагуванню фахівців ДПС на можливі ризики несплати у звітному періоді до бюджету сплачено  1 мільярд 497 мільйонів гривень податку на додану вартість. Майже 503 мільйони гривень у держскарбниці – це сплачений волинським бізнесом податок на прибуток. Окрім того, із загальної суми  сплаченого в області ПДФО до держбюджету надійшло 976 мільйонів гривень податку на додану вартість. Суттєвий ріст надходжень з бюджетоутворюючих платежів, який фіксуємо від початку фінансового року, є показником ефективності роботи волинських податківців  у напрямку покращення адміністрування», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Посадовець підкреслив, завдяки діалогу з сумлінним бізнесом та відповідальній позиції більшості волинських суб’єктів господарювання бюджети усіх рівнів отримують передбачені законом кошти.  

«Виконання зобов’язань перед бюджетом – обов’язок кожного порядного бізнесмена та громадянина, передбачений Конституцією України Саме завдяки  соціально відповідальним платникам податків кожна держава отримує можливість для розвитку та підвищення якості життя», - підсумував Сергій Кондратюк.

Читайте також: На Волині в п’яти податкових інспекціях встановлять відеокамери

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024