Що потрібно знати випускникам волинських вишів про отримання одноразової грошової допомоги

15 Грудня 2019, 14:11
Фото ілюстративне 865
Фото ілюстративне

Одноразова грошова допомога, яку виплачують випускникам закладів вищої освіти, не є об`єктом оподаткування ПДФО.

Адресна грошова допомога, яка виплачують випускникам закладів вищої освіти, не є об`єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб за умови дотримання вимог п. 1 постанови Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2006 року № 1361 «Про надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів». Про це інформують у секторі комунікацій ГУ ДПС у Волинській області.

Підпунктом 165.1.1 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями визначені випадки, коли адресна грошова допомога, що виплачують фізичним особам за рахунок грошей бюджету не підлягає оподаткуванню, зокрема, це суми державної та соціальної матеріальної допомоги у вигляді адресних виплат фінансів, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Пунктом 1 постанови Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2006 року № 1361 «Про надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників закладів вищої освіти» із змінами та доповненнями (далі – Постанова № 1361) визначено, що випускникам закладів вищої освіти, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста, ступінь молодшого бакалавра, бакалавра або магістра спеціальностей галузі знань «01 Освіта/Педагогіка», або ступінь бакалавра, магістра іншої спеціальності і галузі знань та уклали на строк не менш як три роки договір про роботу на посадах педагогічних працівників у закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, визначених органами управління освітою, надають у порядку, затвердженому Міністерством освіти і науки, одноразову адресну грошову допомогу в п’ятикратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, визначеного на 1 січня календарного року.

Читайте також: Які волинські організації не повинні сплачувати податків

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024