У луцькій багатоповерхівці просять встановити індивідуальне опалення

12 Грудня 2019, 14:36
805

Лучани просять посприяти у встановленні індивідкального опалення багатоквартирного будинку, що на вулиці Тарасова, 41.

Як повідомив голова комісії Юрій Цейко, йдеться про будинок, зведений понад пів століття тому, тамтешня котельня розташована у підвальному приміщенні будівлі, яке постійно підтоплюється грунтовими водами. Про це інформує

За його словами, ДКП «Луцьктепло» згідно нинішнього законодавства не має права обслуговувати котельні в підвальних приміщеннях, а винести котельню за межі будинку немає можливості, адже ціна питання надто висока – п'ять мільйонів гривень.

82-річна тамтешня мешканка Ольга Cахарчук розповіла депутатам, що у будинку проживає 24 родини, більшість із них – люди похилого віку. Між тим, влада міста пропонує їм самотужки профінансувати встановлення індивідуального опалення, бідкається вона.

«Нам хоча б котли придбали і допомогли розробили проектну документацію», – просить старенька.

Жінка нарікає, що отримує лише дві тисячі гривень пенсії, які і більшість її сусідів, відтак власним коштом не може профінансувати встановлення індивідуального опалення.

Депутат Віктор Козак озвучив пропозицію щодо пошуку інвестора на вигідних умовах, який би виявив бажання взятись за реконструкцію будинку та системи опалення у ньому.

Депутат Олексій Панасюк своєю чергою зауважив, що частковим вирішенням цього питання може послугувати також схвалення обласною радою Звернення до Кабінету Міністрів України щодо розроблення та затвердження порядку безоплатної передачі земельних ділянок у власність або постійне користування співвласникам багатоквартирних будинків. Відповідний проект рішення члени профільної комісії рекомендували підтримати на майбутній сесії Волиньради.

В результаті дискусії члени комісії рекомендували Луцькій міській раді вжити усіх можливих заходів щодо забезпечення опаленням квартиронаймачів будинку, що на вулиці Тарасова, 41 та поінформувати облраду про виконаних робіт у встановлений законом термін.

Читайте також: Уряд скасував обмеження тарифів на опалення та гарячу воду.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024