На Волині сплатили понад 400 мільйонів гривень земельного податку

15 Грудня 2019, 13:26
Фото ілюстративне 1181
Фото ілюстративне

Оскільки плата за землю залишається бюджетоутворюючою, то варто посилити контроль за використанням земельних ділянок у кожній територіальній громаді.

Так рекомендують в Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

«Протягом року в процесі адміністрування земельного податку та орендної плати за землю ми визначили коло суб’єктів господарювання, які користуються земельними ділянками та декларують податкові зобов’язання без правовстановлюючих документів на землю. Така ситуація викликана тим, що договори оренди землі вчасно не поновлюють, також мають місце факти використання землі без правовстановлюючих документів. Про ризики  та можливості для виправлення ситуації фахівці ДПС поінформували майже 250 місцевих рад окремими листами. Ми просимо представників місцевого самоврядування вчасно ініціювати процес виготовлення документації, переукладати договорів оренди з тим, щоб процес наповнення бюджетів громад був максимально прогнозованим», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Посадовець зауважив, що завдяки скоординованим зусиллям усіх сторін – керівників громад, фахівців  податкової служби та представників виконавчої влади, місцеві бюджети Волині цього року отримали на чверть більше плати за землю.  

«Сьогодні понад 400 мільйонів гривень у місцевих бюджетах області – це сплачений земельний податок  та орендна плата за землю у січні–листопаді 2019 року. Більшість юридичних та фізичних осіб виконують свої зобов’язання з плати за землю своєчасно. Водночас фахівці ДПС забезпечують якісне адміністрування та належне опрацювання інформації від органів влади про потенційні джерела надходжень. Практика переконує, що лише спільні зусилля та своєчасне вирішення проблемних питань дають можливість залучати до бюджету необхідні надходження», – підсумував  в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Читайте також: Куди спрямовують сплачені за ліцензію гроші волинських підприємців

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024