Від безробіття до успішного бізнесу: як починала свою справу ратнівчанка

13 Грудня 2019, 13:27
1032

Ратнівчанка Марина Жуковська зуміла організувати у селищі власний маленький бізнес.

Історію успіху підприємиці розповіли у Ратнівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості.

За освітою жінка бухгалтерка. Після закінчення Тернопільської академії народного господарства працювала в управлінні соціального захисту населення Ратнівської райдержадміністрації на посаді спеціаліста державної служби.

Після звільнення з роботи в 2015 році Марина звернулася за допомогою у працевлаштуванні до центру зайнятості. Саме там довідалася про можливість отримати одноразову виплату допомоги по безробіттю для відкриття підприємницької діяльності та вирішила спробувати.

Перебуваючи на обліку, пані Марина відвідувала тематичні семінари і тренінги. За направленням фахівців Ратнівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості, у травні 2015 року пройшла професійне навчання за навчальною програмою «Провадження підприємницької діяльності».

Написавши та успішно захистивши бізнес-план, Марина Жуковська зареєструвалася як суб'єкт підприємницької діяльності, отримавши одноразову виплату допомоги від служби зайнятості.

Уже четвертий рік поспіль жінка орендує торговельне місце у «ЕКО-Маркеті» в селищі Ратне. Підприємиця успішно розвиває свою справу і надає широкий спектр послуг:

  • продає комп'ютерну техніку, телефони та аксесуари до них;
  • організовує фотосесії урочистих подій;
  • виготовляє випускні та весільні фотокниги;
  • виконує високоякісний сучасний друк фото та багато іншого.

На досягнутому Марина Жуковська зупинятися не хоче. Вона вже має базу постійних клієнтів, адже робить свою роботу вчасно та якісно, тому постійно вдосконалюється.

Клієнти характеризують підприємицю як хорошу і працьовиту людину, а головне – майстра своєї справи. Неодноразово на запрошення фахівців Ратнівської районної філії підприємиця брала участь у семінарах з роботодавцями, ділилася власним досвідом ведення бізнесу з безробітними.

«Найскладніше розпочати діяти, а все інше залежить тільки від наполегливості», – вважає Марина Жуковська.

Читайте також: Скільки підприємств у Шацькому районі

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024