На Маневиччині за гроші Євросоюзу відремонтують дорогу

16 Грудня 2019, 15:45
На Маневиччині продовжують реалізовувати проєкт за кошти Європейського Союзу 1282
На Маневиччині продовжують реалізовувати проєкт за кошти Європейського Союзу

У Маневицькій районній державній адміністрації відбулася робоча зустріч команди інфраструктурного проєкту «Дороги, що з’єднують польські та українські кордони», що реалізовують в рамках Програми транскордонного співробітництва європейського інструменту сусідства «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020».

У зустрічі взяли участь перший заступник голови Маневицької районної державної адміністрації Андрій Бурак, начальник відділу інвестицій та міжнародного співробітництва РДА Надія Савчук, начальник відділу фінансово-господарського забезпечення – головний бухгалтер апарату РДА Людмила Лисюк, експерт з розрахунків проєкту Надія Семенюк, провідний консультант сектору у справах молоді та спорту РДА Богдан Данилюк.

У складі польської делегації: вуйт гміни Біляни Збігнев Возняк, керівник відділу інфраструктури та навколишнього середовища гміни Біляни Ярослав Краснодебський, експерт з розрахунків проєкту Юліта Феліпек та координатор проєкту Лукаш Оледзкі.

Представники партнерів проєкту з України та Польщі підбили підсумки впровадження проєкту за перший рік і обговорили подальші плани проєкту на наступний рік.

Загальний бюджет проєкту – 2,5 мільйона євро. З них 1,3 мільйона передбачили для проведення капітального ремонту 15,9 кілометрів  автомобільної дороги О 031169 Собіщиці-Колодії-Вовчицьк-/М-07/-Комарове-Розничі-/Р-14/ (на ділянці км 8+700 до км 9+200; км 9+700 до км 26+000) Маневицького району Волинської області та 1 мільйон євро для ремонту  доріг на території гміни Біляни.

Решту коштів запланували на промоцію та інші заходи. Також передбачають співфінансування за кошти ЄС у розмірі 90% від загальної вартості проєкту та частки з місцевих бюджетів у розмірі 10%.

У зв’язку зі збільшенням вартості будівельних робіт на фінансування ремонту автомобільної дороги на території Маневицького району додатково ще залучать коштів з місцевих бюджетів в сумі понад 19 мільйона гривень.

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 11 грудня 2019 року №731 «Про перерозподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва,  реконструкції, ремонту й утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах на 2019 рік» передбачили 5,0 млн грн.

А ще 12 мільйонів в обласній державній адміністрації планують виділити у 2020 році.

В ході зустрічі обговорили участь у 3 конкурсі проєктних заявок Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

На Маневиччині продовжують реалізовувати проєкт за кошти Європейського Союзу
На Маневиччині продовжують реалізовувати проєкт за кошти Європейського Союзу

Читайте також: Волинь: на дороги спрямують понад 700 мільйонів гривень

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024