В «Українському об’єднанні лізингодавців» отримали грант від USAID у 130 тисяч доларів США

21 Грудня 2019, 10:48
Фото ілюстративне 1236
Фото ілюстративне

Грантова програма підтримуватиме діяльність, спрямовану на розвиток лізингу як інструменту фінансування малого та середнього бізнесу.

Грантові гроші забезпечуватимуть:

  • Популяризацію лізингу для МСБ (підготовка публікацій, опублікування інформації в Інтернеті, проведення регіональних заходів та ярмарок);
  • Вдосконалення професійного рівня учасників ринку за допомогою проведення щорічних конференцій, навчання, запровадження програми сертифікації лізингодавців та автоматизованої звітності;
  • Проведення досліджень ринку та аналізу даних перспективних галузей для лізингу в Україні, серед яких поновлюваних джерел енергії та ІТ.
  • Асоціація розпочала співпрацю з Проєктом USAID «Трансформація фінансового сектору» в 2017 році як в частині зміни законодавства щодо фінансового лізингу, так і задля популяризації фінансового лізингу серед МСБ. З того часу співпраця розширилася. Зокрема, відбулися 22 регіональних заходи з інформування МСБ, міжнародну конференцію та професійне навчання для членів УОЛ з питань вендерного фінансування, управління ризиками, консультування потенційних клієнтів та маркетингу.

«Протягом останніх трьох років Українське об’єднання лізингодавців успішно співпрацює з Проєктом USAID «Трансформація фінансового сектору» задля підтримки розвитку лізингової галузі», – сказала Марина Масіч, генеральна директорка Асоціації «Українське об’єднання лізингодавців».

«Сьогодні лізинг – це швидко зростаючий постачальник фінансування для МСБ, з прогнозованими надходженнями 24 мільярда гривень у 2019 році. Грант допоможе нам розширити наші послуги для членів та зміцнити нашу Асоціацію. Ми вдячні Проєкту за довіру до ринку лізингу та його професійного об`єднання», – додала керівниця.

«Лізинг може надати фінансування для МСБ на вигідних умовах. Ця галузь має усі можливості підтримати економіку та її відновлення», – зазначив Володимир Кузьо, керівник напряму НФУ Проєкту USAID «Трансформація фінансового сектору».

«Сильна, самостійна професійна Асоціація підтримуватиме належну ринкову поведінку, представлятиме інтереси лізингу на публічній арені та сприятиме зростанню та розвитку ринку лізингу», – додав він.

Довідково: Асоціація «Українське об’єднання лізингодавців» (УОЛ) створена в 2005 році як добровільний союз професійних учасників ринку лізингу. Головною метою Асоціації, яка є неприбутковою організацією, визначене завдання «сприяти розвитку відкритого і рівнодоступного ринку оперативного і фінансового лізингу в Україні шляхом координації діяльності підприємств, що об’єдналися для захисту спільних інтересів». Зараз УОЛ об’єднує 27 компаній, серед яких провідні лізингові компанії та представники суміжних ринків. УОЛ є єдиною професійною асоціацією в галузі, члени якої представляють до 80% українського ринку фінансового лізингу. Для отримання додаткової інформації про УОЛ, будь ласка, звертайтеся до Марини Масіч, генерального директора за номером телефону: +38 (093) 381 51 00 або електронною поштою: [email protected]. Ви також можете відвідати веб-сайти Асоціації: http://uul.com.ua/en/. http://uul.com.ua/

USAID є однією з провідних установ світу у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року. Із поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні є зміцнення демократії та механізмів належного врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров'я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID в Україні, пропонуємо завітати на веб-сайт або на сторінку у facebook.

Проєкт USAID «Трансформація фінансового сектору» (жовтень 2016 року – грудень 2020 року) підтримує реформування фінансового сектору в Україні. За додатковою інформацією про Проєкт USAID «Трансформація фінансового сектору» та його діяльність, радимо звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю за номером телефону: +38 (044) 237-02-10. Також пропонуємо завітати на веб-сторінку: http://www.fst-ua.info/en/ та сторінку у facebоok.

Читайте також: На Старовижівщині школа отримала грант на роздільний збір сміття

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024