Які пропозиції планують врахувати в районному бюджеті Маневиччини на 2020 рік

31 Грудня 2019, 14:38
Які пропозиції планують врахувати в районному бюджеті на 2020 рік 1059
Які пропозиції планують врахувати в районному бюджеті на 2020 рік

У Маневицькій районній державній адміністрації відбулася нарада щодо розроблення показників проєкту районного бюджету на 2020 рік.

У нараді взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Бурак, заступник голови районної ради Ігор Дерлюк, начальник фінансово-господарського відділу виконавчого апарату районної ради, головний бухгалтер Тетяна Каштальян та розпорядники коштів районного бюджету.

Учасники заслухали інформацію начальника управління фінансів райдержадміністрації Василя Синюка щодо проєкту районного бюджету на 2020 рік.

Виконувач обов'язків начальника відділу освіти РДА Володимир Фурманчук проінформував присутніх про суми коштів, що необхідні для першочергового  фінансування видатків по закладах освіти району.

Зокрема, він зупинився на необхідності врахувати у проєкті районного бюджету на 2020 рік кошти щоб забезпечити протипожежні заходи у закладах освіти (також встановлення протипожежної  сигналізації у пришкільному інтернаті), кошти на співфінансування придбання шкільних автобусів для підвезення учнів з сіл Градиськ та Довжиця. Володимир Васильович також звернув увагу присутніх  на необхідності замінити обладнання в шкільних їдальнях та інше.

Директор комунального підприємства «Маневицька центральна районна лікарня» Олег Бегаль проаналізував ситуацію щодо фінансування у 2020 році. Зокрема, він зупинився на питанні завершення капітальних ремонтів, протипожежних заходах, придбанні котла, сплати енергоносіїв, придбанні комп’ютерного томографа тощо.

Головний лікар комунального підприємства «Маневицький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяна Самчук відмітила першочергові заходи з фінансування закладів медицини первинного рівня у наступному році.

Присутні на нараді заслухали питання фінансування у 2020 році закладів культури району. Зокрема, йшлося на нараді про завершення у 2020 році реконструкції приміщення краєзнавчого музею.

Директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) райдержадміністрації Григорій Бас проінформував учасників наради про необхідні кошти на фінансування видатків у 2020 році по територіальному центру соціального обслуговування.

Доповідач зупинився на потребі капітального ремонту відділення стаціонарного догляду для постійного проживання у селі Старий Чорторийськ. Звернув увагу також на необхідності достатнього фінансування відділення, зокрема в частині закупівлі продуктів харчування для проживаючих у відділенні та засобів догляду за людьми похилого віку.

Про питання фінансування  у наступному році районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та проводового радіомовлення інформували директор РЦСССДМ Лариса Лісовецька та редактор проводового радіомовлення Тетяна Потоцька.

Свої пропозиції щодо формування проєкту районного бюджету на 2020 рік висловив заступник голови райради Ігор Дерлюк. Він запропонував зустрітися з головами фракцій у районній раді, почути їхню думку, виважити всі «за» та «проти» і прийняти консолідоване рішення.

Перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Бурак, підсумував нараду та зазначив, що пропозиції всіх розпорядників коштів районного бюджету  максимально врахують в проєкті бюджету на 2020 рік. Він також зазначив, що всі заходи, які спрямували на забезпечення розвитку соціальної, гуманітарної та культурної сфер району, у наступному році  будуть і надалі реалізовувати.

Які пропозиції планують врахувати в районному бюджеті на 2020 рік
Які пропозиції планують врахувати в районному бюджеті на 2020 рік

Читайте також: На Маневиччині депутати не проголосували за бюджет району на 2020 рік

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024