П'ять луцьких крамниць, де шукати здорові смаколики до святкового столу

04 Січня 2020, 11:59
5467

Підготовка до різдвяно-новорічних свят набирає обертів і кожен хоче, аби вихідні та святкові дні пройшли безтурботно і зі смаком.

Бізнес.Район підготував список магазинів, у які варто завітати не тільки за продуктами, а й за ідеями та гарним настроєм на цілий рік, адже їхні засновники – цікаві особистості, які стали героями нашого видання у минулому році. 

ДВА М’ЯСА: ЯЛОВИЧИНА ТА ІНДИЧКА  ДЛЯ ДІЄТИЧНОГО МЕНЮ

Якщо ви бажаєте на святковому столі дієтичних страв, то варто заїхати у магазин «Два м’яса» на Північному ринку. Тут можна купити винятково індичатину та яловичину.

Зрештою, навіть їхати не обов’язково – достатньо обрати продукти в інтернет-магазині, а доставку від двох кілограмів продукції вам зроблять безкоштовно.

У крамничці можна придбати не тільки свіже м'ясо, а й готовий фарш, уже наліплені котлети і навіть цілу запечену індичку, яку приготують на ваше замовлення для новорічного і різдвяного столу.

Додатково зверніть увагу на авторські спеції, «живу» випічку та натуральний малиновий сік, які вдало доповнять святкове меню здоровими продуктами.

Крамницю заснувала сім'я Жичуків, а детально про їхню історію читайте у матеріалі Мамсько-татський магазин: як лучани зробили своїх безробітних батьків бізнесменами.


 

«МЕДОВА ХАТА»: ПИТНІ МЕДИ ДЛЯ ІМУНІТЕТУ І ГАРНОГО НАСТРОЮ

Чотири родини волинських пасічників виробляють хмільну «візитівку» України, унікальний брендовий напій – медак, аналогів якому нема у світі. Засновники «Українських медоварів» пропонують українцям повернутися до продуктів, створених за давніми традиційними рецептами, замінити важкі алкогольні напої на питні меди та отримувати задоволення від їх споживання.

Про шлях до успіху Володимира ДмитрукаАнтона ШотікаАндрія Шуби та Романа Войтківа  читайте у статті Меди на вагу золота: як пасічники з Волині виробляють хмільну «візитівку» України

Завдяки тому, що у медаках і медівці є більше трьохсот компонентів, мікроелементів, вітамінів, їх вживання не призводить до залежності, як від звичайного алкоголю. Вся продукція не містить ГМО, без консервантів, не піддається пастеризуванню і складається на одну третю з меду.

Питні меди можна придбати у Луцьку в гіпермаркеті «Там Там», мережі супермаркетів «Сільпо. Фоззі груп» та у «Медовій хаті» на Театральному майдані. Весь асортимент можна замовити онлайн на сайті «Українські медовари».

Читайте також: Від промислу до промисловості: як волинські пасічники розвивають питні меди

Асортимент питних медів
Асортимент питних медів

«ГАЛЯ БАЛУВАНА»: ВИ ЗАХОТІЛИ, А ТУТ УЖЕ НАЛІПИЛИ

Для тих, хто цінує свій час і дорожить сімейним спілкуванням, у різних куточках Луцьку працює сім магазинів «Галі балуваної». Хоч на ринку вже є багато напівфабрикатів, та продукцію цієї мережі менш ніж за два роки полюбила значна частина жителів міста за високу якість продукції. Співвласник і співзасновник мережі Олександр Теліга переконаний, що репутація є важливою складовою успіху. 

Уся продукцію виготовляють вручну зі свіжих і натуральних продуктів. А ще кожен покупець може поспостерігати за процесом приготування страв. Для цього цехи розташовані за прозорою стіною.

Читайте такожЗа склом: навіщо продукти «Галі балуваної» готують на очах у покупців

З кожним новим магазином збільшується асортимент мережі та своєрідні родзинки. Раніше у «Галі балуваній» продавали вареники, пельмені, голубці, домашню ковбасу, котлети, чебуреки, тефтелі, хінкалі, зрази, деруни, млинці, сирники. А тепер можна придбати ще й гарячу піцу та перші страви шокової заморозки за нешоковими цінами.

Читайте також: З печі до клієнта: луцька мережа тепер балує гарячою піцою і замороженим супом

Продукція «Галі балуваної»
Продукція «Галі балуваної»

«FOOD & HEALTH»ВЕГЕТАРІАНЦЯМ – ОСОБЛИВІ СМАКОЛИКИ 

Прихильники здорового харчування у магазині «Food & Health» можуть знайти все: випічку, цукерки, батончики з сухофруктів, хлібці для сироїдів, сиродавлені олії, вегетаріанські ковбаси з соєвого та пшеничного білка, сири.

Також тут є книги з рецептами вегетаріанських страв та інформацією про здоровий спосіб життя. Купивши продукти в магазині здорової їжі, люди ще й можуть отримати консультацію, чим вони корисні.

Магазин працює на проспекті Соборності, 28. Його заснував підприємець Володимир Горбатюк з особистих мотивів і про це читайте у матеріалі Як луцький вегетаріанець відкрив магазин, бо не мав що їсти.

НЕЗВИЧАЙНІ СПЕЦІЇ ДЛЯ ГОСТРИХ ВІДЧУТТІВ ВІД БАРУ ПРИПРАВ

Бар приправ «Часничок і Цибулинка» вражає розмаїттям пахучих приправ до їжі та напоїв. Тут є все, чого може потребувати душа гурмана, і навіть більше. В асортименті і моноспеції – як от різні види перцю, кориця, куркума, і власні мікси – приправи до м’яса, курки, риби, салатів і навіть до кави.

Працює крамничка на 2 поверсі павільйона Завокзального ринку, а займаються ним Олександр Старлей та Вікторія Вітріченко, яких поєднала... війна. Більше про пару та їхню сімейну справу читайте у матеріалі: Бізнес зі смаком лимонного перцю: подружжя у Луцьку торгує незвичайними спеціями.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024