Внесок волинських працедавців на соціальні потреби перевищив чотири мільярди гривень

13 Січня 2020, 12:18
1533

Протягом 2019 року волинські працедавці спрямували на соціальні потреби 4,4 мільярда гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Сума перерахованого торік волинськими страхувальникам єдиного внеску перевищує показники 2018 року на 691,5 мільйона гривень. Про це повідомляють у ГУ ДПС у Волинській області.

«Позитивна динаміка сплати єдиного внеску до показників попереднього фінансового року свідчить про належне адміністрування цього платежу фахівцями ДПС та соціально відповідальну позицію переважної більшості волинських страхувальників. Загалом на підсумками минулого року ріст сплати єдиного внеску склав 18,6 відсотка. Цей позитив – очікуваний, оскільки питанням детінізації ринку праці фахівці ДПС приділяють максимум уваги», - зазначив виконуючий обов'язки начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

Посадовець підкреслив, що фахівці податкової служби систематично спілкуються з працедавцями, котрі допускають факти неповної оплати праці  і в такий спосіб  мінімізують сплату податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску.

«За жодних умов працедавці не можуть ігнорувати права громадян, котрі забезпечують успіх їх бізнес-ініціатив, на гарантований державою соціальний захист. Як відомо, отримання соціальний гарантій безпосередньо залежить від офіційного працевлаштування. Тобто, лише у разі легального робочого місця кожен найманий працівник може розраховувати на соціальні виплати у разі настання страхового випадку та майбутнє пенсійне забезпечення», - наголосив Олег Гирикович.    

Читайте також: Місцеві бюджети Рівненщини отримали понад п'ять мільярдів гривень доходів

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024