У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків покажуть «Втрачену присутність» Ольги Кузюри

22 Січня 2020, 09:55
Ольга Кузюра 2743
Ольга Кузюра

Розпочинається мистецький рік у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків цікавим та оригінальним проектом молодої художниці Ольги Кузюри під назвою «Втрачена присутність».

Частинами інсталяції є відбитки з фрагментів втрачених інтер’єрів, зруйнованих будинків і прикордонних стовпців вже неіснуючих держав, повідомляють у музеї

«Матеріальні об’єкти, що є свідченням естетичної і ментальної вибагливості епохи означують людину і дійсність, яких вже немає. Вони дозволяють дослідити гостре питання колективної пам’яті. На тлі так змінної геополітичної мапи світу відбувся розрив тяглості нашої органічної культурної еволюції. Багаж інтелектуального, культурного та матеріального спадку, що мав лягти в основу нашої самоідентифікації був незворотньо понівечений. Цей символічний простір, як певна цілісність дає людині певність та своє місце в дійсності. З нашого минулого було усунуто покоління особистостей, та систематично руйновано елементи ціннісної системи, що сьогодні мали бути нашим орієнтиром. Тому нам особливо складно берегти створене до нас, для нас, але не нами і ми продовжуємо втрачати матеріальне і метафізичне…», – каже Ольга Кузюра.

Відкриття відбудеться 24 січня о 17:00 у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків.

У день відкриття вхід вільний.

До слова, художниця навчалась на кафедрі дизайну в національному лісотехнічному університеті України (2007 – 2013). В 2016 році завершила  аспірантуру у Львівській національній академії мистецтв. Працює в галузі станкової та експериментальної графіки, живопису, інсталяції. Презентація творів художниці відбувалась на персональних виставках у 2015, 2016 та 2017 роках.  Учасниця  численних всеукраїнських та міжнародних проектів, пленерів, резиденцій.

Продовжує експерименти у нових техніках та матеріалах формуючи виразну мистецьку манеру.


 

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024