Затурцівська ОТГ: ремонти, освітлення, сортування сміття та інші проекти 2019 року

26 Січня 2020, 11:03
2207

Загалом минулий рік був для Затурцівської громади досить результативним: реалізовувалося близько двадцяти різних проектів.

Варто відзначити, що в Затурцях вже на фінішній прямій знаходиться будівництво сучасної лікарської амбулаторії, яке розпочали в березні.

Також успішно впроваджують проект «Поліцейський офіцер громади». Планують прийняти на роботу двох правоохоронців, до речі, один із кандидатів на вказану посаду вже пройшов двомісячну підготовку на базі Львівського державного університету і скоро приступить до своїх обов’язків.

Очікується, що вже невдовзі в Затурцях запрацює й центр надання адміністративних послуг. Діятиме цей структурний підрозділ на першому поверсі сільської ради (на ремонт кабінетів з місцевого бюджету використали 390 тисяч гривень). Буде 4-5 працівників в центрі громади і по одному представнику в Шельвові, Холопичах, Кисилині та Зубильному.

Читайте також: Якими були показники бюджету Затурцівської ОТГ у 2019 році.

Як зауважує голова Затурцівської сільської ради Володимир Патійчук, розподіляючи бюджет, управлінський апарат та депутатський корпус ОТГ намагалися максимально ефективно та пропорційно використати кошти, щоб позитивні зміни люди відчули в кожному селі.

Отож, серед важливих минулорічних напрацювань – капітальний ремонт водопроводів в Кисилині та Затурцях, встановлення ліхтарів вуличного освітлення у Войнині, Гранатові, Зубильному (загалом близько півтори сотні світлоточок), облаштування бігових доріжок на шкільному стадіоні центру громади (там в перспективі планується вкласти ще штучне покриття).

Читайте також: Робота триває: оновлений фотозвіт з будівництва Затурцівської амбулаторії.

В рамках екологічної програми закупили пів сотні контейнерів для роздільного сміття, які весною розмістять у населених пунктах громади. Також 190 тисяч гривень спрямовали на ремонт харчоблоку і 200 тисяч гривень на ремонт паливної в Маньківському дошкільному закладі.

Перекрили металопрофілем приміщення корпусу номер один Холопичівської школи, облаштовали новий водопровід і відремонтували санітарні кімнати в ЗОШ І-ІІ ступенів села Зубильне. Якісний ремонт зробили і у Войнинському фельдшерсько-акушерському пункті.

Читайте також: Головний лікар Затурцівської амбулаторії нагадав про програму «Доступні ліки».

Є певні напрацювання і по дорогах місцевого значення, зокрема капітально відремонтовали вулицю Зелену в Шельвові (близько пів кілометра), вклали білощебеневе покриття (390 метрів) на вулиці Першотравневій в Затурцях.

«Щоб втілити у життя усі ці задуми, ми залучали фінансування з різних джерел, зокрема – кошти на розвиток інфраструктури громад, на соціально-економічний розвиток, обласного і місцевого бюджетів, дорожнього фонду. Що ж до власних надходжень Затурцівської об’єднаної громади, то, у порівняні з минулим роком, вони зросли із дев’яти до понад п’ятнадцяти мільйонів гривень. Це пов’язано із тим, що збільшились наші доходи і до нас доєднались Холопичівська та Кисилинська сільські ради», – наголошує Володимир Патійчук.

Читайте також: На Локачинщині хочуть створити вітропарк

До речі, проводячи торік у чотирьох селах Дні села, громада не витратила з місцевого бюджету жодної гривні. Усі витрати на себе взяли спонсори і меценати.

«Безумовно, Затурцівська громада має перспективи, бо спільно працюємо на результат. Додає оптимізму і той факт, що на нашій території вже реалізовується потужний інвестиційний проект: за межами населених пунктів планується встановлення 37 вітроенергетичних установок. Це дозволить не тільки підсилити місцеву економіку, а й створити нові робочі місця», – підсумовував нашу розмову Володимир Патійчук.

Читайте також: На ремонт переїзду від однієї до іншої вулиці у Затурцях виділили 90 тисяч гривень та На контейнери для ПЕТ-відходів у Затурцівській громаді витратять 150 тисяч гривень.

Павло КОСТЮЧКО

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024