Плантація ожини окупиться за 40 місяців, – аналітики

26 Січня 2020, 10:18
1953

Бізнес-план вирощування ожини в України передбачає організацію господарства на площі 10 гектарів.

При організації проекту з вирощування особливу увагу слід приділити виробу місця розташування, посадки і догляду за кущами, збиранню врожаю, його упакуванні та збуту. На придбання необхідної техніки буде потрібно понад 312 тис. доларів. Такі дані наводять аналітики Pro Capital Investment, передадає видання Суперагроном.

При цьому бізнес-план вирощування ожини розрахований на семирічний період. Перший врожай при цьому вдасться зібрати всього за дев’ять місяців, і з липня другого року почнеться продаж ягід. Згідно з розрахунками, виконаними в рамках бізнес-плану господарства по вирощуванню ожини, дисконтний період окупності вкладених в його створення коштів складе менш як 3,5 роки (40,7 місяця).

Читайте також: Обліпиха принесе до $800 тисяч доходу

Ожина, хоч і не така солодка як малина, володіє величезним набором корисних для організму речовин. Про це добре відомо людям, які ведуть здоровий спосіб життя і виробникам різноманітної вітамінної продукції. До того ж врожайність ожини у 2-3 вище, ніж у малини, що означає більше доходів при тих же витратах.

Читайте також: Шляхетські «оливки»: як поляки перетворили забутий кизил на дорогий фуд-сувенір

Найбільш зайняті в Україні ягідні ніші — це полуниця і малина, до них поступово підтягується і смородина. Разом з тим, початківцю ягіднику не варто відразу виходити в ці сектори ринку, оскільки доведеться розвивати бізнес в умовах високої конкуренції.

Читайте також: Хорохоринські полуничники: від заробітчан до потужних виробників трускавки

Краще за все звернути увагу на менш заповнені ніші, до яких відноситься вирощування ожини.

Читайте також: Волиняни можуть заробляти на розведенні жаб

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024