На Волині «прикрили» 43 нелегальних заправки

26 Січня 2020, 13:13
1671

304 приватних підприємств отримали ліцензію на право реалізовувати або зберігати пальне. 

Дані акутальні на 16 січня 2020 року. Про це стало відомо під час засідання міжвідомчої робочої групи з питань ліквідації нелегального обігу та нелегальної торгівлі нафтопродуктами в області 24 січня, – йдеться на сайті Волинської ОДА. 

За словами директора департаменту економіки та європейської інтеграції Ігора Чуліпи, за період діяльності міжвідомчої групи на Волині, припинено роботу 43 незаконних автозаправних станцій, а власники самі демонтували шість АЗС.

Читайте також: У Ковелі «накрили» шість нелегальних заправок

За фактами ведення безліцензійної торгівлі пальним податківці нарахували 4,6 мільйона штрафів. Загалом обстежили 195 об’єктів, що здійснюють реалізацію пального. Зареєстровано 225 акцизних склади, з них – 7 нафтобаз.

Читайте також:  У Ратнівському районі викрили дві підпільні автозаправки

Управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Волинській області доповідає, що на 16 січня 2020 року видано 187 ліцензій на право роздрібної торгівлі паливно-мастильних матеріалів.  З них на зберігання пального  65 (в тому числі для сільгоспвиробників – 14), на оптову торгівлю нафтопродуктами – 52.  У процесі – розгляд документів на видачу ще 56 ліцензій на зберігання пального.

Читайте такожУ Луцьку фіскали вилучили незаконне пальне на 150 тисяч гривень

Разом з тим, співробітники управління розпочали дві перевірки ДП«Івано-Франківськ-Пропан» ПАТ «Івано-Франківськгаз», яке з реалізовувало газ без дозвільних документів.

Заступник начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Контратюк зазначив, що на сьогоднішній день податкова отримала додатково 65 тисяч гривень від ліцензування на право роздрібної торгівлі паливно-мастильними матеріалами.

Читайте такожНа Ковельщині з фермера хочуть стягнути близько мільйона гривень заборгованості

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024