У Нововолинську підписали меморандум із Фондом енергоефективності

01 Лютого 2020, 13:27
Під час підписання меморандуму 934
Під час підписання меморандуму

Міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков підписав меморандум про співпрацю із головою Фонду енергоефективності України Юлією Головатюк-Унгуряну. 

Підписання меморандуму відбулося у міській раді під час презентації та обговорення програми підтримки енергоефективності в багатоквартирних будинках «Енергодім». Про це інформують у відділі інформаційної політики Нововолинської міської ради у фейсбук.

Головною метою цієї угоди є економія споживання енергоресурсів і витрат на комунальні послуги ОСББ, підвищення рівня комфорту і умов проживання в багатоквартирних будинках.

У Нововолинську функціонує 200 ОСББ. Загальна площа будинків, які вони обслуговують становить 372,3 тисяч метрів квадратних, що складає 47,1% від загальної площі багатоквартирного житлового фонду міста.

«Для забезпечення комфортного проживання нововолинців та жителів Благодатного, маємо впроваджувати новітні технології, у тому числі, в галузі енергозбереження. Забезпечення належних умови життя – це наша спільна мета. Тільки злагоджена співпраця влади та громади здатна гарантувати реалізацію поставлених завдань. Фонд і програма підтримки «Енергодім» нам у цьому допоможуть», – наголосив мер міста Віктор Сапожніков.

Директор Фонду енергоефективності України Юлія Головатюк-Унгуряну розповіла присутнім про переваги співпраці з фондом.

«Підтримка Фонду полягає у наданні грантів та запровадження комплексних технічних рішень з енергоефективності будівель з врахуванням кращих європейських практик. В результаті їх реалізації співвласники таких будівель зможуть не лише заощаджувати кошти на комунальних послугах, а й підвищити рівень комфорту і якість свого життя. Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів Держбюджету України, фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини», – наголосила Юлія Головатюк-Унгуряну.

Голова Фонду енергоефективності розповіла про основні етапи участі в Програмі «Енергодім» та про кращі енергоефективні практики. Опісля представники нововолинських ОСББ мали змогу поспілкуватися та уточнити усі моменти співпраці.

Нагадаємо, днем раніше у княжому місті підписали меморандум про співпрацю між Володимир-Волинською міською радою та Фондом енергоефективності. Документ підписали голова Володимир-Волинської міської ради Петро Саганюк та директор Фонду енергоефективності Юлія Головатюк-Унгуряну.

Читайте також: Дитина-сирота з Нововолинська отримала компенсацію на придбання житла





 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024