На Волині стартував пілотний проєкт «Аграрний реєстр»

03 Лютого 2020, 17:38
Аграрний реєстр 1482
Аграрний реєстр

Метою цього проєкту є ідентифікація суб’єктів ринку, спрощення доступу до програм державної підтримки, банківського фінансування.

Проєкт «Аграрний реєстр» реалізується за підтримки Світового банку та проєкту ЄС «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні». Про це йдеться на сайті департаенту агропромислового розвитку Волинської ОДА

B області сформовали групу операторів реєстру, до якого входять представники департаменту агропромислового розвитку, Волинського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств. До роботи будуть залучені представники Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області та Головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

3 лютого відбулася робоча зустріч мобільної групи з впровадження проекту під головуванням директора департаменту агропромислового розвитку Юрія Горбенка. Серед присутніх – заступник директора департаменту Людмила Петриканин, оператори – начальник відділу розвитку сільських територій департаменту Оксана Шпак та головний спеціаліст цього відділу Олена Тимощук, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Наталія Смолярчук, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Оксана Щесюк та начальник відділу інформаційного забезпечення державного земельного кадастру головного управління Держгеокадастру у Волинській області Іванна Половинко

Під час зустрічі обговорили актуальні питання співпраці для впровадження проекту.

Оператори здійснюватимуть виїзди в райони, ОТГ та сільські ради, а також надаватимуть послуги в департаменті агропромислового розвитку (проспект Перемоги, 14, кабінет 315, бухгалтерія Волинського відділення Укрдержфонду).

Перший виїзд операторів реєстру відбудеться 6 лютого в Горохівську РДА о 10:00 та Мар’янівську ОТГ о 14:00. Фахівці проводитимуть інформаційно-роз’яснювальну роботу, а також допомагатимуть сільськогосподарським виробникам зареєструватись в аграрному реєстрі (https://ar.gov.ua/).

Зазначимо, що для здійснення реєстрації в аграрному реєстрі юридичним та фізичним особам необхідною умовою є наявність електронного цифрового підпису керівника підприємства або належним чином оформленої уповноваженої особи.

Читайте також: Держекоінспекція перевірить «Волинську ягідку»

Під час зустрічі
Під час зустрічі

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024