На Ковельщині судили сільського старосту через декларацію про доходи

04 Лютого 2020, 16:28
Декларація / Фото ілюстративне 855
Декларація / Фото ілюстративне

Сільському старості поліція «приписала» корупцію за невчасно подану декларацію.

Управління стратегічних розслідувань у Волинській області Національної поліції направило до суду справу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією відносно Миколи Літвінчука, який є виконувачем обов’язків старости сіл Козлиничі, Грив’ятки, Луківка та Шкурат Поворської ОТГ. Провина його була в тому, що невчасно подав декларацію про доходи ще за 2017 рік.

В судовому засіданні Микола Літвінчук вину визнав частково та пояснив, що подача декларації займає тривалий час, оскільки найближче місце, де є можливість скористатись Інтернетом, знаходиться за 10 кілометрів від місця його проживання, крім того необхідно знайти комп’ютер та працівника, який би допоміг технічно подати декларацію. Він двічі протягом березня 2018 року не зміг її подати, витративши на це цілий день. Враховуючи територіальну віддаленість сіл, в яких виконує обов’язки старости, та обсяг роботи, лише 10 квітня зміг подати щорічну декларацію. Запевнив суд, що цього року вже у лютому погоджено день її подачі та надання відповідальними особами необхідної допомоги.

Процесуальний прокурор Вадим Антонюк наполягав на притягненні старости до відповідальності.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Тетяна Денисюк постановою визнала Миколу Літвінчука винним, але звільнила його від відповідальності у зв’язку із малозначністю вчиненого, обмежилася щодо нього усним зауваженням і провадження у справі закрила.   

Читайте також: На Волині стартував пілотний проєкт «Аграрний реєстр»

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024