На Любомьщині піймали браконьєрів із сітками

05 Лютого 2020, 13:41
Піймали браконьєрів 909
Піймали браконьєрів

За тиждень державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 14 порушень правил рибальства.

Інспекцію провели з 27 січня по 3 лютого. Про це повідомляють у рибоохоронному патрулі Волині.

Інспектори склали п’ять протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та сім – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення). Оформили три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучили сім одиниць заборонених знарядь лову.

Для прикладу, 1 лютого державні інспектори здійснили рибоохоронний рейд на водні об’єкти Любомльського району. На озері Оріхове, поблизу села Сильневиявили двох місцевих жителів, які здійснювали вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями – трьома риболовецькими сітками. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству України.

На осіб склали два протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до суду для притягнення правопорушників до відповідальності. Знаряддя лову вилучили.

Читайте також: На Демидівщині зловили браконьєра з гарпунною рушницею

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067)-360-78-40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково: Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства, згідно КУпАП, становить від 340 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024