Чому маневицька лікарня не потрапила до списку опорних

13 Лютого 2020, 14:41
У МОЗ пояснили чому маневицька лікарня не потрапила до списку опорних 1103
У МОЗ пояснили чому маневицька лікарня не потрапила до списку опорних

У Міністерстві охорони здоров’я відбулася зустріч з першим заступником профільного міністра Андрієм Семиволосом, під час якої обговорили статус опорної для Маневицької центральної районної лікарні, який вона не отримала.

Про це на своїй сторінці у facebook повідомила народна депутатка Ірина Констанкевич. За словами нардепки, дискусія була тривалою та предметною.

«Працювали з картами, таблицями, цифрами. Кожен задав питання і почув відповідь», – ідеться в повідомленні.

Також присутні почули обґрунтування, чому маневицька лікарня не опорна.

«Тому, що кількісні показники наданих медичних послуг низькі. І нам  це проілюстровали (до прикладу пологів лише 380, тоді як в інших близько тисячі, лапороскопій 7, тоді як в інших – це за день)... І не лише», – написала Ірина Констанкевич.

За словами депутатки, для того, аби зберегти лікарню, головний лікар спільно з колективом, районною владою, депутатами повинні розробити концепцію розвитку на кілька років і план дій на найближчі пів року. Нардепка додала, що зрізи показників (кількість пацієнтів, операцій, пологів тощо) будуть робити щопівроку і переглядати.

«Вона може стати опорною, і не тільки. Це право треба довести. До речі, опорна – це для екстренної допомоги лише, центральна в логістиці.

Почули головне - що треба і можна зробити для лікарні, а відповідно для людей. Долю лікарні вирішать пацієнти, де вони народжують, де видаляють апендицит, де роблять аналізи... Гроші будуть йти за пацієнтами і чим більше їх лікуватиметься в Маневицькій районній лікарні - тим життєспроможнішою вона буде. Замкнене коло. Або логічний цикл. Навіть готова сама, коли буду на окрузі проходити обстеження в Маневицькій лікарні, щоб покращити її показники. І гроші за це офіційно заплачу. Бо я теж вважаю, що лікарня має бути», – написала Ірина Констанкевич.

Читайте також: У НСЗУ розпочали прийом пропозицій про укладення договорів зі спеціалізованими закладами

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024