Волинські працедавці сплатили майже 350 мільйонів гривень єдиного внеску

13 Лютого 2020, 14:07
Фінанси 1107
Фінанси

У січні 2020 року волинські працедавці сплатили 349,2 мільйона гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Це на 34,5 мільйона гривень більше, як у січні 2019 року. Про це повідомляють у ГУ ДПС у Волинській області. 

«Враховуючи той момент, що перший місяць нового бюджетного року – не надто економічний активний, ріст надходжень єдиного внеску свідчить про якісний процес адміністрування цього платежу та конструктивний діалог фахівців ДПС із суб’єктами господарювання, котрі дотримуються гарантій в оплаті праці. Щодо працедавців, котрі допускають порушення, то наша систематична робота з виявлення трудових нелегалів сприяє легалізації працівників, відповідно – збільшенню надходжень ПДФО та єдиного внеску», – зазначив виконуючий обов'язки начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

В Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: оплата праці в «конверті», або нижче законодавчо визначеного позбавляє найманих працівників  соціальних гарантій. Отож, у податковій службі краю закликають працедавців не ігнорувати вимоги закону, оскільки мінімізація податків через використання неофіційної праці не лише завдає збитків бюджету.

«Соціальні гарантії кожного працюючого безпосередньо залежать від податкової дисципліни його роботодавця. Лише легальне робоче місце гарантує виплати працівнику у разі настання страхового випадку та майбутнє пенсійне забезпечення», – наголосив Олег Гирикович.    

Читайте також: Флористка із Шацька поділилася із безробітними секретами свого успіху

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024