Волинь: перевіряють бізнес, щоб запобігти продажу фальсифікату

13 Лютого 2020, 15:47
Фальсифікат 1269
Фальсифікат

У грудні 2019 – січні 2020 року на Волині провели 43 фактичні перевірки представників підприємництва, які працюють у сфері обігу підакцизних товарів.

В результаті встановили 64 порушення. Про це повідомляють у ГУ ДПС у Волинській області. 

«Фахівці ДПС забезпечують постійний моніторинг ситуації на ринку підакцизної продукції. Саме фактичні перевірки, що проводяться без попередження підприємців, дозволяють своєчасно встановити порушення та вилучити з обігу підакцизну продукцію, що перебуває у незаконному обігу. Зокрема, за результатами проведених протягом двох останніх місяців  перевірок прийнято 67 рішень про застосування фінансових санкцій на загальну суму 4,7 мільйона гривень, а з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму 0,1 мільйона гривень», – розповів виконуючий обов'язки начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

Саме шляхом проведення фактичних перевірок представників бізнесу і встановлення фактів реалізації контрафактної продукції фахівці податкової значною мірою запобігають реалізації фальсифікату та споживанню неякісної продукції.

Наприклад, перевіривши представників бізнесу на предмет дотримання вимог закону у сфері обігу готівки та порядку здійснення розрахункових операцій, податківці встановили 67 фактів  неведення обліку товарних запасів за місцем реалізації. Саме відсутність документів про походження товарів, зокрема, алкогольних напоїв і тютюнових виробів,   може свідчити про їх нелегальне походження.

Оскільки контрольно-перевірочні заходи Головне управління ДПС в області має право вживати лише до зареєстрованих належним чином суб’єктів господарювання – юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, то про факти нелегального продажу тютюнової та алкогольної продукції громадянами варто інформувати податкову службу письмово. Саме отримані звернення – підстава для проведення перевірок.

Нагадаємо, що про факти реалізації, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, можна повідомити  за номерами телефонів у Луцьку  (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області) або (0332) 724414 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Волинській області).

Своє повідомлення ви можете також надіслати поштою за адресою:  м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантують).

Читайте також:  Волинські працедавці сплатили майже 350 мільйонів гривень єдиного внеску

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024