Луцькі батьки обурилися, що біля школи відкрили алкогольний магазин

18 Лютого 2020, 12:12
Алкогольний магазин 1172
Алкогольний магазин

На початку січня на зупинці «24 школа» в Луцьку відкрили магазин алкогольних напоїв і цигарок «Аксент». 

Батьки учнів незадоволенні таким «сусідством» і збирають підписи під зверненням до виконуючого обов'язки міського голови Григорія Пустовіта. Про це пише Перший. 

«Шановні голови батьківських комітетів, у секретаря нашої школи є звернення до в.о. Пустовіта з проханням перенести алкогольний магазинчик «Акцент», що розташований поруч з школою, оскільки такі торгові точки є загрозою для наших дітей і згідно закону не повинні бути менше 200 м від навчального закладу. Прошу поставити свій підпис у зверненні», – йдеться у заяві, яку поширили на фейсбук-сторінці 24 школи.

Натомість начальниця управління розвитку підприємництва  та реклами міської ради Наталія Рибай запевняє, що магазин працює, згідно з чинним законодавством. 

«За рішенням Луцької міської ради, якщо такі магазини знаходяться ближче, ніж за 100 метрів від головного входу навчального закладу, тільки тоді вони не мають права торгувати алкоголем та цигарками. Магазин же «Акцент» знаходиться за межами цього радіусу», – пояснює чиновниця.

Водночас з її слів, у місті є магазини, які торгують алкоголем біля шкіл та садків. Це пов’язано з тим, що Кабінет міністрів видає їм ліцензії і не зважає на рішення міської ради. Тож формально такі магазини працюють, згідно з законодавством.  

«Нам важко щось змінити. Ось така суперечність в законодавстві», – додає Наталія Рибай. 

Читайте також: У Луцьку закрили відому піцерію

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024