Посадовця з Рожищенщини підозрюють у службовій недбалості через угоду з підприємством

18 Лютого 2020, 10:03
Виконувачу обов’язків сільського голови повідомили про підозру у службовій недбалості. 847
Виконувачу обов’язків сільського голови повідомили про підозру у службовій недбалості.

За процесуального керівництва Рожищенського відділу Маневицької місцевої прокуратури, директору приватного підприємства повідомили про підозру у зловживанні повноваженнями, що завдало істотної шкоди державним інтересам, та службовому підробленні, а киконувачу обов’язків сільського голови повідомили про підозру у службовій недбалості.

Про це повідомила пресслужба Прокуратури Волинської області.

У грудні 2018 року одна із сільських рад Рожищенського району уклала із цим підприємством договір будівельного підряду на виконання робіт із капітального ремонту покрівлі дитячого садка. За інформацією Район.Рожище, мова йде про Мильську сільську раду та приватне підприємство «Старбуд-М».

Директор підприємства, знаючи, що роботи у повному обсязі не виконані, вніс неправдиві відомості про їх виконання в акт виконаних робіт, підписав його й подав на підписання інженеру з технічного нагляду та виконувачу обов’язків сільського голови.

Завдяки цим оборудкам підприємству із бюджету виплатили 400 тисяч гривень, з них понад 96 тисяч гривень – безпідставно.

Керівнику підприємства повідомили про підозру у вчиненні цих злочинів. Дії інженера з технічного нагляду розслідують.

У прокуратурі зауважують, що за зловживання повноваженнями, що завдало істотної шкоди державним інтересам, Кримінальним кодексом України передбачено покарання до двох років, а за службове підроблення – до трьох років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на визначений судом термін.

Читайте також:  Щоб побороти контрафакт, в Україні введуть електронну акцизну марку

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024