Чим відрізняється м’ясо «без антибіотиків» та «вирощене без антибіотиків»

18 Лютого 2020, 16:49
4323

80% світової кількості антибіотиків застосовуються у тваринництві, що є реальною загрозою для здоров'я людини, яку вирішувати необхідно спільно: державі, бізнесу та громаді. 

Розкладемо по поличках та розкриємо головну різницю між поняттями «Без антибіотиків» та «Вирощено без антибіотиків»:

Істина лежить на поверхні. Достатньо перестати давати курці антибіотики за 10 днів до аналізу, й дослідження в лабораторії вже не покаже вмісту цих речовин у курятині. Але натуральною, тим паче справді якісною вона від цього не стане, та стійкі до антибіотиків бактерії, які загрожують людині – не зникнуть.

Головною загрозою для здоров’я людини є стійкі до антибіотиків бактерії, які з’являються в м’ясі від застосування антибіотиків при вирощуванні тварин. Саме вони викликають зниження імунітету, порушення обміну речовин, алергії, дисбактеріоз, дерматит та інші хвороби, а також антибіотикорезистентність (нечутливість організму до антибіотиків).

Це офіційно підтверджує ВООЗ.

Підкреслимо, що 80% світової кількості антибіотиків застосовуються у тваринництві, що є реальною загрозою, яку вирішувати необхідно спільно: державі, бізнесу та громаді.

Чому ж тоді в Україні, за прикладом інших розвинених країн, планують прийняти закон про Ветеренарну медицину, який має обмежити використання антибіотиків у тваринництві? Та цьому протистоїть потужне лобі деякіх виробників.

Будьте уважні до інформації, яку бачите. Довіряйте лише фактам та перевіреним джерелам.

Піклуйтесь про своє здоров’я, обираючи продукти, вирощені без антибіотиків. 

Читайте також:  Курячі фейки, або ж кому заважає бренд здорової курятини «Епікур»

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024