Луцьким підприємцям держава надасть фінансову підтримку

19 Лютого 2020, 11:44
Луцьким підприємцям держава надасть фінансову підтримку 869
Луцьким підприємцям держава надасть фінансову підтримку

У Луцьку підприємці зможуть отримати часткове відшкодування кредитних коштів із державного фонду.

Про це йшлося на засіданні координаційної ради з питань розвитку малого та середнього бізнесу у Луцьку.

На засіданні 18 лютого, окрім підприємців, були присутні представники банків та міської ради, заступниця управління з питань праці Інна Савчук та представниця управління податкової служби у Волинській області Ольга Нікотіна.

Під час розгляду першого питання порядку денного начальниця управління з питань розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай розповіла про нещодавно прийняту постанову Кабміну, яка затвердила порядок надання фінансової державної підтримки суб’єктам мікро- та малого підприємництва.

За словами Наталії Рибай, таку фінансову підтримку буде надавати Фонд розвитку підприємництва. Її надаватимуть через банки, які уклали договір з Фондом. Держава частково відшкодовуватиме підприємцям відсоткову ставку з кредиту, який вони візьмуть для розвитку свого бізнесу.

Начальниця управління зачитала, який саме бізнес відноситься до мікро- та малого підприємництва.

«Суб’єктами мікропідприємництва та малого підприємництва вважається фізична особа підприємець або юридична особа, середня кількість працівників якого за звітний період не перевищує 50 осіб та дохід якого не перевищує 50 мільйонів гривень. Таким чином ви зможете визначити, до якої категорії відноситься ваша діяльність та чи можуть вам надати державну підтримку», – додала Наталя Рибай.

Також держслужбовиця розповіла, що умови надання фінансової підтримки буде визначати і те, новостворений бізнес чи дійсний.

Читайте також: Комфорт і пільгова оренда: як підприємці обживаються на Новому ринку у Луцьку

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50